‎[集中討論] ONEPIECE 海賊王 第980話 漫畫情報 (下星期無漫畫)

230 回覆
7 Like 2 Dislike
都慣,個個大佬級打低路飛果下都唔習慣補刀
明明呢條友去到邊都踩人個場,都無人殺佢
有尾田呢個幕後幫手,海賊王路飛當定了
係望其他主角打個時好好睇睇
最初實力係路飛之上,所有技都輸晒,
連武裝拳對撞都輸,見聞都輸,直頭俾卡二撚。
但路飛當日同卡二打急速成長,慢慢追貼左卡二。到後尾卡二已經認真都打唔贏,
當然,路飛都唔算堂堂正正贏左卡二。

呢個係作為讀者既角度去睇呢場交
---------------------------------------------------
點都好,
係海賊世界所有人既角度,報紙賣鳩晒,
路飛係打低左卡二,炸左大媽個城堡,而且被傳媒力谷佢做五王路飛。

Q仍然覺得搵班台柱可以搞掂佢,是咪太天真了卡二可是連Q佢自己都未必贏到既人
Q要對自己客觀啲
諗起隔離輝夜有集
Q當時係自負到夠膽同大媽對陣鬧佢老太婆 又成日寸9 K同J
其實queen好明顯一直都唔放班超新星在眼內
最廢個件Jack都已經當大將無到
點解你地覺得Queen會放件15億在眼內
擺明三災入面得King係有腦
你上帝視角姐
和之國鎖國邊有咁快收到風路飛大鬥蛋糕島有15億

同埋睇漫畫最爽係敵人睇少主角 之後主角屌打佢果下反差
希望尾田唔好將king 膠化啦

暫時睇落都正正常常

應該係卓洛既對手
想睇基德打凱多
佢未去到當大將冇到 佢只係任務在身 要迎難以上勇於挑戰姐
路飛都係咁挑青稚藤虎機

Q打大媽時仲係度無腦開嘲諷就真係 雖然係弱化大媽
阿普唔會咁廢怪
希望尾田咪撚再好似德島咁個個幹部都係出超必一幕打完。
場場戰鬥無曬以前啲策略。
基德應該憎到個25仔出屎
明明好多人預左個幕係
路飛見聞色升級
但比卡二打敗
山治救路飛
結果畫到鎖血
基德應該好憎個25仔
- 有一个狼SMILE果实能力者,像霍尔德姆一样,腰间有个狼头
- 索隆砍倒了一个塔和一堆百兽海贼团的海贼
- 出现很多新的SMILE能力者,有长颈鹿SMILE,大猩猩SMILE, 螳螂SMILE(猜测)
- 阿普用音波击中路飞的脸,然后劈中索隆,最后用音波让路飞爆炸
- 路飞和索隆失去了锦卫门变的服装
-基德和基拉目睹全程。基德决定去找阿普,基拉试图阻止。
-基德追向阿普,他想杀了那个叛徒。

索隆被阿普攻击受伤!路飞也被炸飞!但是在结尾没事。

更新扉页。980话标题《战斗音乐》
罗拉对戈蒂:“我喜欢你,和我结婚吧!”

變裝被炸消失了
Zoro
抵撚死啦 垃圾長手怪無撚大志 + 做25仔
屌咩,啲見聞式練黎托柒?
有啲好奇,特登要畫佢地兩個冇咗變裝係咪有咩特別原因,定係純粹唔想嗰套7衫
SHOW 夠出figure 任務已完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞