[推到完場] 容祖兒 My Secret Live 音樂會討論區 (4)

452 回覆
10 Like 1 Dislike
唔想理今場
仲未平復到

除左繼續屌蛋記老母, 都冇乜野做到

拎住卷poster 搭車返屋企
諗起都論盡又柒
加深呢次經驗嘅陰影

一路拎住一路諗起頭先

我已經無咩野,呢啲身外物唔值得勞氣
不過 其實今次演唱會有啲歌 唔算係side track 有啲係有派台 而且成績唔差 只係少唱live

好正

好彩rundown有勉強幸福 上次坐飛機 最後的茱麗葉

快啲岀碟呀!

唔知佢傷神 最後勝利
去火星戀愛個啲會點入cd 呢
撞哂位咁

Cut黎當encore

做正當生意嘅蛋記, 可以出兩個封面兩個 version 嘅 track list
好似前無古人

唔出奇 蛋記幾鐘意cap水大家唔係唔知

咁都可以嘅 最緊要質素好啦
唔好好似軒叔個隻咁

軒叔果隻有咩問題

啲人話之之啲聲mix 得好細聲
錄音質素好似用手機
鏡頭成日轉咁啦
軒叔post 都有巴打講

呢間公司都唔是第一次 high 大左.
睇下 twins mix 到機械聲都已經好撚野
(先唔評論 twins 本身唱成點)
唔知 何苦 有冇得入碟

原來今晚有 何苦
呢世都唔駛指意聽到兩面live
首歌真係好正
(作曲人kiri唱都應該幾正
首歌真係好正

有出過黎唱歌咩佢
首歌真係好正

有出過黎唱歌咩佢

有啊 雖然我想像唔到佢唱中文會點
https://youtu.be/zvr-hoP3Tk0
首歌真係好正

有出過黎唱歌咩佢

首歌都幾好聽,佢把聲都OK
首歌真係好正

有出過黎唱歌咩佢

首歌都幾好聽,佢把聲都OK

幾好聽
其實今晚唔過十二都預咗,演藝都係一個神聖嘅地方,今晚有啲位都已經好唔演藝,預紅館心情去睇就會錯,但今晚點一堆國語歌真心悶,連容祖兒都話想抽到堆歌可以炒返熱個場
其實今晚唔過十二都預咗,演藝都係一個神聖嘅地方,今晚有啲位都已經好唔演藝,預紅館心情去睇就會錯,但今晚點一堆國語歌真心悶,連容祖兒都話想抽到堆歌可以炒返熱個場

咩叫有啲位好唔演藝?
你地做過咩黎?
好開心最後搵到飛

睇咗6場 無憾了

sidetrack 都冇話係一定廣東歌
而且做得sidetrack 實有冷門歌㗎啦
點可以滿足到咁多人喎..
有遇到唔識嘅歌..可能聽完摷返會好聽呢

其實國語歌唔係問題,但連住幾首真係有啲悶,
本身尾場應該可以嗌得更盡,不過大家想聽個堆容祖兒又唔唱,
唱幾句 堂堂男人/別說愛我好過佢講一堆嘢然後唔錯,
當然忽然單身/不好意思我愛你/第一百個我都好聽,
呢幾首本身都識,抽都無得講,但有啲浪費咗個 Quota

sidetrack 都冇話係一定廣東歌
而且做得sidetrack 實有冷門歌㗎啦
點可以滿足到咁多人喎..
有遇到唔識嘅歌..可能聽完摷返會好聽呢

其實國語歌唔係問題,但連住幾首真係有啲悶,
本身尾場應該可以嗌得更盡,不過大家想聽個堆容祖兒又唔唱,
唱幾句 堂堂男人/別說愛我好過佢講一堆嘢然後唔
當然忽然單身/不好意思我愛你/第一百個我都好聽,
呢幾首本身都識,抽都無得講,但有啲浪費咗個 Quota

唔該嗮絲打

唔該哂絲打

好多謝絲打,但你d尖叫聲充滿喜感

同#291係同一條link

同#291係同一條link

唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞