【求教】纏繞咗5年 有冇過來人知邊度可以解決背脊啲暗瘡印?

194 回覆
10 Like 2 Dislike
沖完涼用酸搽背, 堅work

Aggressive d 可以買aha over 20% 濃度
再唔係ordinary 隻toner 都ok, 不過慢d
我識個大學師兄做營養師,都幫過我同啲fd改善咗啲健康/皮膚問題

洗唔洗幫樓主問吓ar?
如果你見效嘅話就話聲俾我聽你用邊一隻牌子啦
有冇一啲例子可以俾我睇吓
我有用開ordinary 不過AHA嘅產品真係未用過
通常都係跟住個餐單食嘢係咪
我有D怕要咁嚴謹去按照呢啲日常飲食
有冇成日唔覺意用手掂背脊
同我老豆一樣 佢睇完皮膚科都冇用 就嚟50歳都未好返
由細到大去游水沙灘etc 佢都加件t shirt
刷傷左再好返D印唔係仲衰咩
做開gym怕咩嚴謹飲食
Lean bulk或者clean bulk都要控制飲食
其實好多鬼佬都有汗班,但又唔會話反感
衰手!
同我差唔多
講真男人老狗有咩所謂
確實係背部洗得唔乾淨會咁,我都買左呢枝沖涼用,真係乾淨就變少左。加埋曬下太陽,皮膚換得快,妹快無事
仲有,背部油脂分秘唔細,你用洗其他部位既方式洗背,其實未洗得乾淨,擦擦佢
其實我面部反而真係冇乜暗瘡
可能係我細細個已經好識做保養三部曲 潔面>爽膚>保濕
就算有都好少會留暗瘡印
其實背脊都係皮膚 似乎都要做多啲保濕先得
我勁過你你仲係pink印
我個啲全部變曬啡黑色,同你一樣咁多
2-3年了
完全唔知可以點搞
好彩約到今個星期睇佢
希望到時佢比啲藥係有效啦多謝師兄你
睇醫生啦 都冇得搞
至少都平過美容院先
咁你塊面係咪好勁
戒甜野對🍦🍰🍪🍬🧃🥤🍩暗瘡有,因為醫生話胰島素分泌對皮膚好大影響

買條3M刷背巾試下效果唔錯,在過用完要唔好放浴室和☀️吓,仲有定期洗和消毒

首先要解決暗瘡先可以再去印同去斑

但係我淨係有去背隻暗瘡經驗
1. 兩日就要換一次睡衣
2. 抹身毛巾三日換一次
3. 用曼秀雷敦噴背脊,我用到第3枝可以開始斷尾
(但係有時間唔中用,睇有冇再生)
4. 轉用番梘沖涼
5.初初背脊好嚴重嘅時候有用韓國轉擦背嘅巾沖涼擦
自己開美容院,幫到你
名碼實價 , 唔hardsell
https://t.me/T_T886
上兩個post講㗎
我塊面係好健康
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞