【求教】纏繞咗5年 有冇過來人知邊度可以解決背脊啲暗瘡印?

194 回覆
10 Like 2 Dislike
其實內服真係未必解決到 反而係藥膏
巴打你嗰間皮膚醫生可唔可以send俾我麻煩晒
I know dat feel bro
共勉之
唔係for面部暗瘡凹凸嗰啲咩
幾大隻下

有無咩食物過敏?着衫唔好貼身,大汗既帶條毛巾定期抹走汗
1. 係唔係睡衣/被成日著同一件唔洗?
2. 你好熱氣好毒. 飲綠豆海帶糖水, 食多D瓜菜少肉, 少炸野
3. 係唔係有剃背毛(見到有毛根定黑頭)?可能用左唔正確既方法
4. 身體太多脂肪, 內分泌失調, 通常發生係女人身上, 你留意女人背部有粒粒多過男人, 反而好多男人背脊好光滑
5. 皮膚甘低畫質都睇到好乾 , 不過係冬天積落既問題夏天唔適合搞
6. 其實暗瘡係要"姿", 唔係D毒數走唔到D印仲明顯
睇真D原來你一日沖兩次其實好傷皮膚, 破壞左皮膚本身既保護層, 令到皮膚乾, 易過敏, 因為乾所以皮膚不停分泌油份變酒糟肌,
絲你做過 有經驗?
典解要怕醜 我又唔係性病
1.我已經幾日換一次
2.我食嘢唔係太常煎炸,有飲開涼茶清下個底
3.完全無
4.我唔肥㗎sad
6.有姿過 仲易有lar喎⋯⋯
WTF
做八次不如直接去睇醫生或者轉做laser
頭先無睇晒段字,你一日沖兩次淙其實好傷皮膚,皮膚變乾,角質變薄易發炎過敏,因為背部生瘡通常都係生係深層皮膚,有疤幾乎係一定嫁啦,差左你唔姿D毒素/油脂/角質排唔走附近嘅皮膚來唔生都生埋
每日都有便便屙出嚟
不過聽你咁講都講得好啱 保濕可能對去印有幫助
絲我想問 你話去汗斑但係買洗頭水?可唔可以講多少少
上網做咗少少功課
原來用剩嘅呢一隻洗頭水可以敷喺患處五分鐘再沖水
巴打我都係琴日開始試緊松焦油梘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞