「心急人上」轉數快收唔到錢

76 回覆
0 Like 21 Dislike
轉數快係唔洗等
咁係咪虛假文書?
LM
指示15號過數俾你, CAP完圖, 取消指示
無論點CHECK, 都唔會搵到有記錄, 因為根本無執行過
你on9 架?
認真答
HKICL理論上唔會咁耐都做唔到authen同埋過數動作
跨行轉帳既話係有機會因為銀行機制問題
會先出一筆成功轉帳 (用黎扣你ac錢)
之後再出一筆話失敗 (還番d錢比你)
失敗原因好多 例如可能出到去先發現個account not valid 因為跨行要等對家response
睇過啦冇呀。啱啱check咗payme都仲係收款銀行
咁你唔on9 比d理劇黎
Google 個android 係open source 間間手機拎黎自己改完改埋名Tim 咁又係唔係android黎
咁你又收左邊個廣告費
咁間間銀行都係用HKICL 咁係唔係間間銀行都係一樣呀傻鳩
咁間間手機廠出晚Android 手機都係用緊Google既Android 咁係唔係部部android手機都係一樣呀傻鳩

你明唔明自己講緊乜
咁咪即係兩樣嚟嘢囉 你明唔明自己講緊乜 就算大家背後個平台一樣 唔代表大家冇分別 你阿媽係女人 咁女人就係你阿媽咩
睇張圖似係預設指示,好似可以 cancel
payme自己轉payme咪自己系統lo
payme轉跨行咪fps lo 有咩好嘈
我都有咁樣諗過,但係收款人嗰度係顯示我個電話Number,咁應該係用轉數快形式過錢,我諗唔到有咩理由我會收唔到  
轉數快唔用fps id用bank account但打錯名都會轉唔到
你呢張圖只係睇到14/5有個預設指示15/5轉帳

14/5Cap完圖 轉頭取消返個指示都ok
同埋其實你已經打左去銀行確認冇呢個交易
幾乎可以肯定 圖中既交易指示 佢主動取消左 or佢轉帳俾你既預設戶口唔夠錢而被取消左
用 FPS, 但set第二日都幾大機會係想走數

指示已取消 建議樓主唔好嘥時間問銀行
正解 樓主比人水
轉到快係即時
5月14 send咗張cap圖轉帳日期係5月15
首先FPS係金管出 大部分銀行參與
理論上一分鍾內到帳
Payme係HSBC出既類似支付寶咁既野
但其實唔關依個case 事

因為條友張cap圖只係 指示已設立
擺明想昆你
希望你未俾野/錢佢
佢只是做了預設,未過,隨時可取消
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞