「心急人上」轉數快收唔到錢

76 回覆
0 Like 21 Dislike
轉數快係轉數快
payme 係 playme
兩個點夾埋嚟用?
仲有同你個支那戶口有咩關係?
199咁唔係好明
學到野,,冇呢兩間誤導左樓主
Payme個平台背後系統都係轉數快黎
really ???? fc-ed ?
你話轉數快係payme收錢
即係轉數快預設收款係payme
恆生係付款人 交易紀錄要問佢
中銀係你自己戶口 但係冇做預設銀行所以收唔到錢/問黎都冇用
打去匯豐可能問到

唔知有冇分析錯
巴打講得啱,所以唔明樓主佢中銀係咩角色
你可以去香港銀行同業有限公司網頁 果度有張參與機構列表 你會見payme個名
你訓醒未 payme 係匯豐 轉數快係金管局
Payme係匯豐子公司 可能唔同hotline 最好check左先打
payme可以用轉數快收錢同比錢
轉數快係HKICL擁有俾參與銀行互相轉賬嘅方式
payme只係其中個參與平台
兩樣嘢嚟
你個名襯晒你 轉數快係金管局產品比香港百幾二百間銀行同電子銀包公司用佢個平台轉錢 兩件事冇衝突
有冇current account, 近來試過收錢跌咗過去,明明係叫人入saving number
我而家明樓主做咩喇
其實FPS直接reg落中銀戶咪得
點解要reg去playme
咁咪即係兩樣野嚟囉 同一個平台唔代表同一樣野 你收左幾多廣告費呀
既然你設定咗轉數快係用payme收錢,
咁對方用咩銀行咩方式轉數快俾你都好,
你筆錢都會喺payme出現而唔係支那銀行,
你payme個電子錢包冇即時收到數嘅話,
九成你俾人呃咗
試過
佢有個位打名
打錯左名就即時reject左
首先睇下你payme 係咪真係冇入錢先,會唔會你set左每日收款限額?再問佢15號有冇轉賬唔成功退返錢

亦都有可能佢set 左15號先做,佢戶口14號特登轉走哂啲錢,咁條交易都做唔到。最好叫佢cap個圖,顯示到15號真係有扣過呢筆數
恆生轉數快付款會send電話短訊俾付款人
個短訊有收款人個名
叫付款果位show個sms俾你望下
其實諗真啲樓主已經俾人呃咗
唔理轉數快定payme甚至轉賬都係即時,
唯一會delay嘅係入支票,
都俾人呃得透
似係佢14號set指示15號轉數
Cap完圖取消指示

利申:冇用恒生 唔知有冇呢個功能
比人呃 好出奇?
指示已經收到 唔= 指示已經執行
RAP
會唔會係8達通APP到?
之前開通 8達通APP會自動變預設收款地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞