「心急人上」轉數快收唔到錢

76 回覆
0 Like 21 Dislike
話說有筆錢人哋經由轉數快轉俾我,咁佢用恒生e banking 轉俾我,我戶口係支那銀行,但平時轉數快就係payme收錢。

咁佢就係琴日5月14 send咗張cap圖俾我話轉咗,轉帳日期係5月15。但結果今日都未有,想知有咩可能性?

佢cap圖嗰度冇提供到reference code,跟住我打過去恒生,佢又話要問返我嘅收款銀行。跟住我就打去中銀,我都話冇呢筆交易記錄,我再打去匯豐都係幫我唔到。

而俾錢我個人就話,可能要聽日先收到,但正常情況下轉數快都係即時過數,其實會唔會有詐?

因為條數唔細所以想問吓大家
第一次?
99% Fake
未試過等超過1分鐘
你用錯野blur圖喇
62490***
6k買個教訓 唔貴啦
下次學精就得
我試過 99%同你講佢send比你張圖應該係假
屌你老母問銀行啦 連登清楚過銀行咩?
1,你要double check預設收款銀行係邊間
2,你最好同恆生用電話對清楚收款人資料先,再用恆生比既資料聯絡收款銀行
無交易no 俾你基本上都假
問過啦師兄
轉數快正常係即時收款
我轉數快係PayMe收錢
打個晒啲銀行都答唔到我問題
第一次,
認同 轉數快真係即時喎
未試過等好耐
有個reference no.俾恆生就幫你check到條數,你朋友俾唔到你10成昆你
5/14傳俾你,日期係15號
你SEARCH吓FPS特點係點
1.冇任何費用
2.24/7
中銀笑撚咗
正解,唔係話幸災樂禍
講真吖冇交易編號都唔出聲抵你跌呢$6000啦
我當你default係Payme la, 但我印象中payme好似唔收大額數字,你有冇同payme double check過?

況且,你個圖係預設收款銀行,唔係payme。講個假設,如果好似之前支付寶咁比人reg左你個電話轉左做人地其他銀行收款,你咪會收唔到。現在好似只係多左個sms check,如果你手機中左sms logger之類就有機會中招。
試過一次轉數快即時轉去Citi隔日先收到
打上去問 話隨機抽查一筆轉帳驚洗黑錢之類咁啱抽中我嗰筆
屌佢轉2萬細數目都要查痴撚線
推理大師
無ref. number明顯係無過數啦
仲要15號
恆生同匯豐過左夜晚9點轉數過帳日期會出第二日,你個case係唔係咁先 同你check下你自己set左邊間做預計銀行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞