6.12事件首位承認暴動罪示威者判囚四年

851 回覆
90 Like 341 Dislike
兒登仔好多都唔知法律程序
諗得太簡單
律師在情在理都想你繼續打
叫得認罪係真係無勝算

同埋唔認罪最後拍正無得減刑之餘仲可以加控
有呀捐錢俾基金
唔係唔可以有自己諗法,但係之前一直幫手足攬上身,而家又屌鳩人哋做乜野要認罪真係好戇鳩。
係咪認罪都要你班人去批准啊?
仲短過Leung tin ki
唔識就收口啦
中二病到
考完dse 未
連登仔鳩up 幾句又影響點判
上庭cap 連登做證據呀
點解唔識?
錯咗啲咩
32至48個月,視乎在囚表現。一般冇咩事都係32個月。
612關革命意志咩事?
612又唔係方舟計劃
連登只係吹水地方,勿認真
一般而言,犯人未必需要根據法庭判處的實際刑期服刑, 第234A章《監獄規則》第69條訂明,如果囚犯在監禁期間行為良好,可以獲得扣減刑期,最多可獲扣減實際刑期的三分之一。事實上,除非犯人在獄中行為差劣或違反監獄規則,否則通常都可獲扣減三分之一的刑期。

舉例說,如果一個人被法庭判處監禁三年,如果該名囚犯表現良好,通常在服刑兩年後就可獲提早釋放。但是,《監獄規則》第69條並不適用於被判終身監禁的囚犯。

手足單case
再計埋假期就應該唔使3年咁耐
繼續抗爭
安家費
經濟差,應該少好多人捐錢
假期有1/3咁多?
我以為係計每年有 52個星期日+17日公眾假期
我認同,如果全部人都識玩嘅,其實大台應該撇清話呢啲勇武嘢唔關我事,群眾自發,然後大台可以繼續和理非,勇武繼續地下。不過事實係會好易俾人屌割蓆,同埋勇武會好孤立好辛苦。

不過我唔認同你話攬上身會影響法庭判決,法庭唔睇呢啲輿論嘢。
根本最乞人憎係keyboard fighter, 講無撚敵,戴妖係膠,但佢公民抗命起碼都預左坐監,但的確手足比判刑係傷心
你估入去渡假咩?
一陣屈鳩你想打職員逃獄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞