6.12事件首位承認暴動罪示威者判囚四年

851 回覆
90 Like 341 Dislike
連埋行為良好
實坐2年8個月
明白巴打
但班仆街一埋黎告暴動
就變相睇紅官造化
佢突然正常告唔入暴動變UA可以講係不幸之中既大幸
但佢一認為同樣係暴動 咁就大家都仆街..
好重無力感。
賣旗都係1 2蚊起跳,你覺得香港人會點
連登留言係免費咖
用啲唔會嬴嘅方法抗爭係令手足坐得無價值

本土經濟圈一定要壯大到各行各業先可以幫到手足出黎搵野做,或者叫對社會有影響力
點可以用賣旗呢啲濕鳩嘢嚟比較
問題係手足應該都心攰先認罪 始終斷正
打生打死最後都要坐不如將啲錢比家人好過
判6年, 認罪扣1/3 變4年, 4年會再扣假架嘛
兩位都冇錯
巴打。點解膠?
講黎大家討論下
當然依條罪本身係戇膠
不如籌錢流亡海外啦
法治已死 仲打官司

街頭抗爭呢個階段其實已經冇乜用,搞革命應該搞東印度公司,海外建軍。
https://lih.kg/2007554
我比政府迫到就黎發癲
癲上黎做d乜真係控制唔到
痴線
而家手足認咗扣埋所有假期同還押應該兩年左右就可以返出嚟,我明白拖住嗰種感覺反而而家快刀斬亂麻受完兩年,起碼 坐少好多 仲有多, 對手足屋企人嚟講對佢嚟講都係一種解脫,最重要尊重手足決定,唔好咁多意見!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞