Octopus on Apple Pay 等候區 (19)

1001 回覆
10 Like 39 Dislike
但係平時銀行啲SMS我都收到,淨係for Apple Pay嗰邊會錯咁出奇?
本身有 saving 喺 citibank?
間間銀行唔同, 有啲銀行係記你一個電話 No. 通晒所有 services, 有啲銀行就 saving / loan / credit card 都分開記, 你 saving 嗰面電話 No. 啱, credit card 嗰面可以係錯
奇就奇在平時信用卡回贈同簽帳提示都收到
我第一次都收唔到sms, 移除再黎過又得咗
我每次加Citi卡都唔得
Apple Pay定三叔Pay都唔得
直接打上cs算
咁可能平時乜嘢都係經 saving 個 record send 嘢比你, 但 Apple Pay 會嚴謹啲, Apple 一定同間銀行 test 過晒先會比佢入 Apple Pay, 唔會比申請 credit card 時以外嘅電話去做 authentication
Same
同埋都係出9個字, (852) ##### 1234
我之前申請cash back果時又係咁,本身有個saving, 跟住話同事入錯電話,搞左成兩個月先用到apple pay
最數倒數:3 天

問過佢未
都係 20 號機會最大

好似深圳通咁, 本來 13.4 已經用得, 可能出 13.4 時深圳通差少少嘢未出得, 即使出完 13.4 幾日後深圳通 ready, 但都唔會即刻出的, 佢係都會等到 13.4.1 先會出
唔係話功能上要加卡一定要 iOS update, 而係呢個係 Apple 嘅喜好, 應該唔會出咗 13.5 幾日 / 一星期後先出屎忽窿的, 再等下一個 iOS update 又太耐, 所以...
眼都花
張晶片係咩玩法
屎忽通都唔知ready未
我覺得幾特別幾正
實體卡整到啲波紋凹凸就好
終於
加完之後見到兩條白邊想點
眼都盲
佢個筒心面又做唔到citi舊版cash back咁
Citi 有啲卡係咁
仲記得以前Rewards Visa card face, 又有晶片又有白邊
擺明特登啦吓話
rewards master反而無晶片同白邊,係個master logo搬左上正面
實卡正面無master logo靚好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞