小粉紅檢舉致中國 PSN 服務下架

282 回覆
1229 Like 7 Dislike
快啲報埋steam
幾時到Steam
除此之外,先前就有中國玩家發現,如果現在想註冊 Steam 帳號必須通過 Google reCAPTCHA 人機身分驗證(全自動區分電腦和人類的公開圖靈測試,即是用戶時常遇到的「我不是機器人」測試),這是一種區分用戶是電腦或人的公共全自動程式,但由於該服務由中國全面禁用的 Google 提供,所以中國用戶不僅沒辦法註冊遊戲平台新帳號,更無法證明自己是人類,加上今日 PSN 服務被下架,中國社群平台上一片哀鴻遍野,雖然目前檢舉的那位小粉紅也被網友舉報成無效帳戶,但也已經無濟於事,只能說咎由自取,套一句黃之鋒先前的話,你們該怪的是你們的政府。

成班畜生
舉報呢個係反賊黎

仲要係自殺式衝塔
Ps5 8000一部
7年都唔洗
成班小粉紅用日本戰艦,支持日本軍國主義實屬可惡
係喎,玩TENCENT D老番GAME囉
冇得聯機玩同store
仲有得買實體game單機玩
牆国人快d感謝習總
咁有沒有人知香港機香港psn大陸玩,有冇得投訴?
投訢埋香港store?
佢地就嚟只可以玩俄羅斯方塊

唔係喎“俄羅斯”方塊都有可能被檢舉崇洋

都係玩返中國象棋啦
2FA
yeah! 玩支那game啦,支那人
魚蛋論
真係好開心,希望以後佢地成為真正的籠的傳人
其實我唔明有咩影響
原本cn個store已經無內容無人用
啲支那狗都係用hk store 或者jp store
而家封cn sotre 影響極有限
佢地照樣可以用hk store同jp store
除非係封哂佢地連上所有p$ store啫
支國需要更多高級黑!
手乜撚足
支那任狗就當同路人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞