自製 beef wellington

212 回覆
68 Like 125 Dislike
又整得幾靚

Thx
想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真
好撚正

Thx
想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜
想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜

舊牛可以再焗多陣 就好啲

Thx for the advise

同埋舊肉處理得再好啲 鎖得住啲肉汁就仲好 我就咁睇落去舊肉好似有啲乾 同埋芥辣可以多少少
塊皮就簿過頭 個人認為可以厚少少 賣相同口感應該會好啲
但係總結黎講第一次整已經唔錯

因為唔識整酥皮 所以買現成
同埋我已經用大火煎封 但都銷唔住肉汁

大火煎我反而會覺得好易乾 整靚舊牛要火喉既控制做得好好 下次可以試下 燒熱啲個pan 先落油 再放舊牛落去 較細啲個火黎煎 可能會好啲
如果師兄對煮野有興趣 不妨留個tg大家交流下

同埋舊肉處理得再好啲 鎖得住啲肉汁就仲好 我就咁睇落去舊肉好似有啲乾 同埋芥辣可以多少少

大火煎我反而會覺得好易乾 整靚舊牛要火喉既控制做得好好 下次可以試下 燒熱啲個pan 先落油 再放舊牛落去 較細啲個火黎煎 可能會好啲

Thx

Thx

Tg lee1234
想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜

天使娜發唔發現一樣好好笑既野d人一路俾讚既comment, 但d負皮好似失撚左控咁直線上升
想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜

天使娜發唔發現一樣好好笑既野d人一路俾讚既comment, 但d負皮好似失撚左控咁直線上升

負皮是我留下的
想嫁俾你

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜

負皮是我留下的

我知呀。。仲有好多人

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜

負皮是我留下的

我知呀。。仲有好多人

dont騎劫佢

唔洗嫁, 會強姦你

呢句真

天使娜

負皮是我留下的

我知呀。。仲有好多人

dont騎劫佢

但好好玩

天使娜

負皮是我留下的

我知呀。。仲有好多人

dont騎劫佢

但好好玩

唔爭在係呢度叫埋春
張枱好靚
拍片教

我廚藝未精 想學可以去睇 Gordon ramsay
張枱好靚

Thx
老實講 勁過謝霆鋒
老實講 勁過謝霆鋒

Thx

天使娜

負皮是我留下的

我知呀。。仲有好多人

dont騎劫佢

但好好玩

唔爭在係呢度叫埋春

唔想係男亞人既地方玩d咁既野,好噁心
係囉好撚勁
點解咁多負評

負皮是我留下的

我知呀。。仲有好多人

dont騎劫佢

但好好玩

唔爭在係呢度叫埋春

唔想係男亞人既地方玩d咁既野,好噁心

小心個菊花
癩蛤蟆想食天鵝肉
蝻亞狗想食威靈頓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞