自製 beef wellington

212 回覆
68 Like 125 Dislike
鐵粉呢?

我唔係停瘋
認真問 舊牛肉用左咩部位?
去買應該點叫

牛柳 去citysuper d 人識中文㗎 所以唔洗擔心
想食gordon係香港間餐廳既Wellington beef好耐 不過冇人同我食
Btw你買材料既錢可以去佢餐廳食一次

去佢到要成千銀

佢唔會成舊上,得一兩塊
樓主有晒成舊 點同
想食gordon係香港間餐廳既Wellington beef好耐 不過冇人同我食

去佢到要成千銀

佢唔會成舊上,得一兩塊
樓主有晒成舊 點同

樓主舊牛500蚊整出黎菠蘿包咁
你睇GR條片係法包咁
計番條數 樓主買果碌係好撚貴 應該同GR餐廳差唔多價
級數應該有番咁上下
Medium rare真係好正
整得幾好
唔似lemon整到個酥皮同牛肉分離

去佢到要成千銀

佢唔會成舊上,得一兩塊
樓主有晒成舊 點同

樓主舊牛500蚊整出黎菠蘿包咁
你睇GR條片係法包咁
計番條數 樓主買果碌係好撚貴 應該同GR餐廳差唔多價
級數應該有番咁上下

奧洲安格斯
Medium rare真係好正
整得幾好
唔似lemon整到個酥皮同牛肉分離

Thx

去佢到要成千銀

佢唔會成舊上,得一兩塊
樓主有晒成舊 點同

咁佢個條長好多 上面應該半條四塊 我整個一條先五塊
果然係冷血嘅強姦民族
果然係冷血嘅強姦民族

有冇睇youtube Gordon Ramsay教整Christmas version係有加Parma ham
有冇睇youtube Gordon Ramsay教整Christmas version係有加Parma ham

未打完
我想問你有冇加? 我覺得好似加左會好怪
利申:想整好耐

未打完
我想問你有冇加? 我覺得好似加左會好怪
利申:想整好耐

我個個有落 好味 不過記得買冇咁鹹嘅

去佢到要成千銀

佢唔會成舊上,得一兩塊
樓主有晒成舊 點同

唔係啊 我去食都係一條切4舊 我自己整過都係5-600牛 剛好4舊 長條形

去佢到要成千銀

佢唔會成舊上,得一兩塊
樓主有晒成舊 點同

唔係啊 我去食都係一條切4舊 我自己整過都係5-600牛 剛好4舊 長條形

medium well會唔會已經硬到難咬?我又驚太生,食呢d叫medium定medium well好
medium well會唔會已經硬到難咬?我又驚太生,食呢d叫medium定medium well好

會 我覺得medium rare 最好食 不過怕生可以試medium 先
好想整但冇錢
好想整但冇錢

可以去jason 買 牛柳平1/3
下次諗住整乜
下次諗住整乜

Scottish egg 或 中式點心
下次諗住整乜

不如整你家鄉啲菜式睇下
下次諗住整乜

不如整你家鄉啲菜式睇下

整到成屋都係咖哩味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞