【錄音短片】我,攬炒巴,唔會因爲對家出100萬追殺我,就怯同縮

5001 回覆
11844 Like 68 Dislike
push
錄音節錄

【論本⼟】

咁本⼟派呢? 部分本⼟派繼續⾃以為是,⼀⼝咬定只有⾃⼰嗰套可⾏,⽤惡劣態度批⾾、嘲笑全世界,笑⼈送頭。開⼝ 埋⼝就⿈屍、⿈衛兵、連衛兵;咁同標籤⼈熱狗有咩分別?再唔係,就將⾃⼰塑造成「被熱狗苦主」,搶佔道德⾼地做擋箭牌。

2016年之後本⼟派之所以⼀厥不振,除咗暴政DQ、泛⺠隔壁觀火,就係因為⼀堆⼈初步覺醒完,就⾃視 過⾼。⼈貴⾃知,根本無⼈有能⼒判斷⾃⼰條路必然正確。任你智商再⾼⼜如何?俾⼈打壓過就⼤晒呀?

⼀直以黎,本⼟派最缺乏嘅,就係海納百川嘅氣魄同領導能⼒。只識埋怨⺠智未開、數私怨,空有執政意志,⽽無帶領⺠族覺醒出紅海嘅氣魄胸襟。要光復香港,本⼟派最無本錢沉迷路線之爭,圍爐⾃滅。

歷史係⼀個循環。環顧世界歷史,我都睇唔到有幾多因爲杯葛不義選舉⽽導致抗爭成功嘅例⼦。戰略上, 進軍立法會唔係為獎⾦。只要雞蛋⼀⽅識得運⽤,選舉帶黎嘅認受性、國際光環就係破局⼯具。

無同敵⼈攬炒嘅決⼼、⼀⼼想保住議員⾝份⽽唔破局嘅⼈通通都係「投降派」。只尊⼀線,⽇⽇冷嘲熱諷 ,指責其他⼈係共諜、⿈屍傻粉、送頭嘅⼈通通都係「⽝儒派」。本⼟嗰邊唔諗點善⽤,泛⺠嗰邊⼜唔敢去善⽤。膠,從來都不分左右。

今時今⽇,香港⼈⾯對嘅敵⼈比蘇聯更強⼤,重光路上,街頭、議會、國際三線缺⼀不可。

無街頭抗爭、國際⽀援,「議會」毫無還擊之⼒;無國際⽀援、議會攬炒,「街頭⾁⾝擋⼦彈」都係徒勞無功;無⺠選議員光環、街頭施壓,「國際遊說」尤如逆⽔⾏⾈。
連登推無撚用
有無人一齊share 去區議員逼佢地做嘢

班人膽小唔逼唔會做
推!
My man
多謝
攬炒巴 我知你唔驚
但係都希望你小心保護自己
香港人,再無同中共妥協嘅空間。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞