[緊急] ZA 虛擬銀行騙局

82 回覆
155 Like 27 Dislike
之前已經永久block 咗條友
同傳統銀行有咩分別?
想了解多D
金管局已經無險可守啦
唔撚好同我講 legality
其實你真係無知得好緊要
唔係做呢類行業相關其實出少句聲當幫忙好嗎
你知唔知kyc process係咩同點解要咁做
睇落「大貓凍結星火」好似都有好大條道理咁
Dukascopy 仲要開cam 添
我唔會話ZA係騙局, 只係中資不了, 基本上黎緊幾間VB 都係中資background,俾我就唔會開戶
原來平面照片可以還原番個輪廓出嚟
marvel拍戲拍到成身架餐真係戇鳩仔嚟 老美啲科技落後我地中國幾十年
公安在線
呃傻仔錢真好賺
push
今次政府派錢都有賣廣告
嗯嗯
KYC同AML嘢你搞清楚先
真 去英國exchange果時個個都用
通常係要對比(1)ID張相 vs (2)同真人
有啲騙徒係會偷人ID
再偷多幾張嗰個人唔同角度嘅相 (扮真人)

所以anti fraud係由平面ID拉輪廓點位出黎
再叫你按照佢要求即時做動作
從而計算鏡頭前嘅”真人”係咪ID中嘅人

fintech仲好多其他anti fraud可以做e.g. 比較聲紋
但facial recognition/motion detection係基本
原來呃人架??
即刻叫我屋企人斷曬啲定期先
我係香港人但好細個出國讀書 冇香港銀行而家都唔響香港但我想拎嗰一萬 可以點拎?
港共政府想用1000蚊買你個面容data
第日拉9返你轉頭
咪on9啦
除非你唔換身份證,唔申請passport , 否則政府一定有齊你面容/個人資料
你影passport相係多角度影?知唔知呢個post講緊咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞