[緊急] ZA 虛擬銀行騙局

82 回覆
155 Like 27 Dislike
monzo錄片咪好
dukascopy要真人video call同agent睇樣+對答添
passport仲要郁佢睇防偽

結論: 樓豬on9已知用火
程序上合理 ≠ 處理方式恰當
早唔出,遲唔出,
係依家呢啲咁敏感既時勢先出,
好容易令人張兩件事串聯起嚟。
真心,virtual bank講咗好幾年,牌係再之前一早出咗,無記錯ZA係最早拎嗰幾間,唔係話你謹慎唔得,但而家唔出幾時出
香港有間叫neat好似唔差
我都係 點算 又cancel唔到
用一張相做 auth 過唔到 hkma,正常程序嚟

註:正常程序 != 要用支那野
正經商戶點會用介紹碼送$200呢啲招數嚟級客
中招果啲係扺佢死
200蚊出賣個人資料比中資銀行,不了
btw好多後生仔覺得係搵快錢
強國銀行係有呢個系統,直接連接到公安部伺服器做身份驗證,所以如非必要唔好貪呢個小便宜
老老豆豆,你呢d咁既標題俾人告都抵你
紅底銀行仲要virtual bank
有錢送都唔用
Say no to Chinzai
大陸嘢 唔會用啦
其實係HKMA要求
支那背景野唔撚用係常識啦
你會唔會開個post話wechat偷你資料呀
不安
除左戈多少少既利息 我諗唔到點解要轉去用virtual bank 問佢地有咩分別 佢地答埋既野都一鳩樣 但又講唔出 virtual bank有咩特別優勢
可能唔係比窮撚用
柒左咪撚兜啦,我唔會用中資行ge
但公道d講,眾安呢間嘢有一段日子ga啦,佢保險起家先,跟住virtual bank拿牌。呢個procedure係跟HKMA,你覺得有可疑咪打上去金管局問lor
睇到個標題都知樓豬死撚硬
無證據都夠姜屌人騙局
CLS 樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞