[高達扭蛋/盒蛋討論區6] MSE / FORTE / FW# / SDFC etc...

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
想問吓第一版講嘅fw無印出到20就完係咩意思? 即係之後有機會唔出?
覺唔覺啲扭蛋膠軟身左
加幾粒野就ex 真係同自己荷包過唔去
魔神英雄已全入(飛雲機限)
我見出面inspoint散買講緊已經要1xx
終於到手

等到頸都長
FW全名FW GUNDAM CONVERGE
街買到嘅無印普通版出到20彈完
之後改名做FW GUNDAM CONVERGE #
重新由第1彈開始
造型同比例都有改變
EX同CORE就繼續 但係新出嘅機造型跟返FW#
除咗某幾隻無印時期出嘅EX 返炒CORE版
eg.GP03D、蜂鳥
因為係大MA唔跟你都唔會覺
除非特登拎隻GP03S出黎同#嘅機體比對

其實情況同NEXT>DAST>FORTE差唔多
系列長主管轉 造型師轉 同系列新舊機都會有分別

至於有無機會唔出
任何系列都有收皮嘅一日
不過CONVERGE系列係盒蛋部王牌
除咗高達仲有拉打、超人、STAR WARS...
短期內無可能死
雖然我想燈死佢
之後七魂龍神丸
雖然會買但見到我有D頭暈
邪獸角係唔錯
但選角淨係得返EVA同魔神英雄傳好易買到滯
明明7~90年代嘅機械人多如繁星
永井豪系列、勇者系列、艾度蘭系列、VS騎士...
出第4、10使徒係咪要賭系列條命

https://www.eva-all.com/news/23793/soul-nation-2019-eva-no-8-new-no-2-etc-appearing-in-shin-evangelion-theatrical-version-from-nxedge-style/

市場傾向高價正比例玩具Metal Build、Metail蘿蔔魂、乜乜合金etc
或者課返幾萬到上百萬玩手遊好過
SD比例嘅D-STYLE, Deformover, D-spec全黨死清光
https://www.kotobukiya.co.jp/product-series/d-style/
https://www.megahobby.jp/products/deformover/
https://www.megahobby.jp/products/variableaction-d-spec/
明白哂 樓主好詳盡下
估唔到G frame 都有呢個scale, 仲要仲有一架飛機仔未砌, 都幾抵
睇返依套Hrududu配件包都$280
同MSE差唔多進取
不過MSE隻Ex-S定價仲貴過G FRAME
不得了
開頭我覺得貴, 但砌完就覺得合理

官方開訂ex20/21 各$330平左

不過今次訂左孤仔反而今次冇跟官方訂價
exs $330含淚俾錢
今轉抖抖
希望下轉ex再有gimmick 啲
今次港魂咁快嘅
正常慢日魂一頭半個月先開訂
唉免運卷終於用哂
要畀$40垃圾黑貓好唔開心

多3分色竟然比NEXT果隻好
仲要咁好心拳頭同關節轉白色
K澤
居勒德卡、積根、魔蟹、渣古依D卒仔就偷色
想佢自由個關節用落ex到變ex專屬
黑貓

上次v2遲左10幾日搞到要向苯大投訴,當晚打黎第日即派....

今次隻g-self見到福利開賣後,即打上去問佢幾時有,有冇方法快d,佢話約自取上佢地辦公室拎,如果唔係要月中先派

明明比左運費,但要自取,最後都係約左

G-self都叫有新背包有透明件,ex-s真係
半價後$235埋單
九龍灣拎
我都等緊隻G-SELF同阿醬
越做越衰
派貨慢、佢鍾意派就派、約星期六朝就話唔經依區
大佬屋企唔係成日有人
派唔派貨要我估估下
咁多間速遞公司 周街自提櫃
點解係要我用依間垃圾
你搵香港郵政都好丫
派唔到我咪星期六早D起身自己落郵局拎
係呀,公司都近佢地九龍灣個到,所以自取算,佢地無期既等真係好煩,黎緊仲有ex17-19要上去拎

所以ex20/21都係去返孤訂算,貨到就腳就出旺角拎,睇返孤個網好似話有瑕疵7日內有得換,拎完即砌應該唔怕拎到重複件掛(唯一係驚呢樣野,上頭有巴打部自由中左伏)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞