古惑仔漫畫大結局

196 回覆
70 Like 7 Dislike
點解邱福龍咁耐都唔敢出大拳
後期武神前中都唔錯正義武男死係高潮所在
但因為之前一直係圍繞千軍武神來寫,之後打完大刀後又得番藍國一條線
寫到好悶
香港邊會有人買 太膠
就算出佢應該都係攻大陸市場 但佢個名係大陸應該未夠響喇
福龍手畫同封面實力無容置疑,但佢劇情果度………我睇佢咁多年係鐵路人前中好點外……其他都……
近年劇情重衰撚過神龍刺青
呢個咁撚樣垃圾既結局佢自己睇番好唔好意思
開頭以為佢見返立花太子嗰啲係因為其實佢喺中環已經死咗 諗住咁都幾好啦條仆街終於死
屌你老母點知廢到咁撚樣
到依家有幾樣野我都仍然係未接受到

1. 明明一早就俾人斬撚斷隻手掌 之後話自己揸棍都無力 我仲好撚記得佢係有一話講佢而家已經係用腦嘅年紀唔會靠打 屌你老母之後斷手都打贏晒所有人真係戇鳩
2. 你老母七壯士明明係有弈龍從來都唔撚關伊健事 伊健明明同佢都冇乜交情 要死係純粹因為地中海搵人交數 關你陳浩南撚事 死咗就無啦啦變好兄弟九唔撚搭八
有d唔記得咗 啲戇鳩野肯定有更多 歡迎繼續一齊講屌佢老母臭閪
我懷疑前期真係有江湖人士比下料佢寫,所以江湖味好實在,中期已經冇咩江湖味,轉了打拳,後期完全橋段大部份冇關江湖事,有亦都好牽強
神人嘛, 就嚟六十都屌打後生
仲有佢嗰啲柒名真係痴撚線
屌你老味嗰時一睇見撚到乜撚嘢介鵬光輝,一時就戇鳩柒到仆街嘅全名
睇完真係唔知自己睇咗啲乜撚嘢
之前啲名柒極黑柴峰,七仔果d都叫做又上口又易記 同埋出黎撈真係叫呢啲名㗎啦
屌你金毛虎嗰啲都係叫朵架啦撚有人想知佢全名

啲人又成日死得不明不白死咗又無感覺 以前睇粉南死全家真係會睇到唔舒服 就算恐龍呀呢啲咁七嘅角色死咗你都會有反應
而家啲反派又弱撚智 我夠膽講一個何勇鳩鳩屎屎都已經好過呢幾年嘅所有反派

重點係畀返咕咕仔我呀屌你老母牛佬
猶勝當年勇
後期果D 角色2打6都唔識形容

有個角色幾時走出黎我都唔記得。有咩叻又咩威

尤其 東英果個 女人型...名都up唔出
邱福龍畫得最好係咪第八銅人
牛姑係成龍嚟
點會唔鳩
耀揚個角色幾正

不過有期個名叫「耀揚的毒計」,故仔無問題,但個標題笑到我當年肚痛
第8銅人因為原著是九把刀
係, 不過佢都要修改
即刻功夫無第8銅人咁好睇, 我都覺得唔差

畫下呢d咪幾好
我覺得係火雲邪神外傳
安享晚年加見鬼
話時話
係咪代表大梵同佐維都死咗
火雲邪神都好睇
大聖王衰收尾明明中前段都幾好睇
好彩你之後冇再睇
之後全世界原來都係地中海徒弟
無尾龍
大聖王 開頭好睇
中後已經鳩
失控
又出埋龍神 妖王 李世民
火武點都會死撐繼續買
唯一一本表明立場金黃港漫。。。
抵撚死,d 主角未死之前真係好好睇,到而家都成日睇返。期期都比錢買。死晒之後上網睇,睇左陣上網睇都廢撚事打場交打廿期都未打完
買過幾期重印鬼書皇

睇返當年專欄,字裡行間散發香港當年朝氣勃勃,有啲唏噓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞