★ 中行「原油寶」虧300多億 投資者被逼跳樓

303 回覆
417 Like 6 Dislike
中銀反正大陸央企,話唔定好想要左d油。
另一邊再要班客還錢,做補血劍。
又有油又有錢,仲唔發發
樓價只會回1~2%
呢個時候,你應該拿把菜刀狗衝去中銀,見經理就斬。在臨死或坐監之前,拖得一個落水就一個
搞埋屋企人
究竟係5億定300億? 對外講5億, 實際300億?
因為睇微信cap圖, 好似一條友都2億幾
真係冇眼睇
同月供一樣
當成吉思汗都變中國人
你算數罷啦
總之佢今次一定輸咗啲錢㗎啦
不過 明面上咪輸少少
undertable嘅冇人知 又用中國特別手法處理
大紀元就係咁寫

網傳的一張圖片顯示,3月以來,中行原油寶客戶從0.3萬戶上升至1.37萬戶。截至4月20日,共有3784戶持有美國原油合約,其中合計持有多頭約141.57萬桶。如果按照-37.63美元的結算價,據測算多頭持倉客戶虧損約2.1億元,客戶還需向中行支付約3.7億元。截至目前,該圖片內容尚未得到證實。

另有媒體統計,中行原油寶客戶達數萬人,按中國銀行的公佈的結算價-266.12元人民幣結算,客戶虧損總額超過三百億元。
所以我都想證實一下, 一係就中間數, 150億左右
男去掘礦
每月出返一百幾十買汽水 啤酒
輸咗幾多錢真係冇人知
不過我諗冇咁嚴重嘅
但係呢件事就真係好過份囉 完全體現國情
有人問點解要負先平倉,因為當時市面上相同貨品都轉曬倉,投資者見冇肉食就走曬去唯一一間有原油寶賣ga 中銀,因為支那期貨賣買係犯法,所有逼曬班人去玩依d𧗠生品,當時中銀見到咁多人入梗係唔撚平,反正佢地覺得唔會負,點知真係負,平都平唔切,簡單一句,支銀貪心,想食到盡,賭一鋪
諗住入黎睇跳樓圖
點知乜都無
無成本
錢係客的 風險又係客的

拎人地的錢去賭最豪爽
又有人話支銀同啲客對賭喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞