★ 中行「原油寶」虧300多億 投資者被逼跳樓

303 回覆
417 Like 6 Dislike
好麗害
緊係唔比佢跳啦,跳左邊個還錢
我覺得係個交易員冇諗過跌到咁低 就到期就恐慌性平撚晒
信用體系黑名單
唔係破產但仲勁過破產,而且無限期直到死為止
最後交易日過左10點乜都唔會做 中銀賺手續費都夠啦
首先大陸無破慘
如果差人錢,名下所有資產都會被查封
比如你差人一百蚊,啲野賣哂都係唔夠填數

之後你就要每月去返工,一出糧就會自動扣左你人工去還錢。 咁扣完點生活?who fucking care?
之後如果你唔返工 還唔起錢,你就會被拉入去失信人名單,入左會點?所有關於要用身分証野都會用唔到,比如租樓,買車飛,機票,住酒店,去網吧等等。
最慘既係,當你一旦進入失信人名單,你就會好難揾工,跟住無限loop 所以其實唔死都無用。除非有人幫你還錢
支那ON9啫
尾2果日先轉
胡東輝表示,顯而易見,沒有平倉的中行已經挽回了很大一部分損失,因為它第二天暫停了交易,所以也不可能平倉在低位,造成的實際損失沒有那麼大。

屌你咁都屈啲人。。。無錢真係去搶
我都有。。。。仆佢個街升返高啲走撚曬佢。。。。垃圾公司賺錢賺埋人地條命
一隻五毛負評
垃圾圖
國際幾時溝淡到支那
返去瞓陣先啦你
支銀sell俾班支那老野果時講到係低風險保本穩定投資黎
依家
國家銀行 為所欲為
支那國信用評分會唔會負數?
根本無人知佢係咪用呢個數平倉
不要丟人現眼
支持中銀追數
大陸冇破產
就算放係其他地方一樣比人充公還債
諗呢張圖既人好撚弱智囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞