iPhone SE 2 討論區 (4)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
https://youtu.be/Cxch_9-KwaI
根本就係蘋果清D 舊件,放粒勁chip 落低spec 到有鬼用咩
我都想cut smt
聽日比唔到機就cut 啦
其實白底黑面 好啱啲女仔同學生妹
不過拜金既港女會覺得高貴型先啱佢哋口味
好似11pro隻夜綠色 蘋果就做到高貴得嚟不高調
可惜班窮撚港女又㸃識欣賞 XS呢啲老人機平民設計當高貴款先啱佢哋口味
而家好似剩係見台灣/大陸/外國開箱仲未見香港版
我會揀黑色 一體性強 好襟睇
百貨應百客 冇人強迫你買
佢今次SE隻白係冷色白
真心靚
唔追旗艦款既話 其實SE真係又靚又抵
用case算啦
估計Apple 整得最多128gb
64同256應該好少貨
D Youtuber 全部叫人買128gb
話最有性價比
好明顯Apple嘅策略
我驚smt退款唔知退幾撚耐

話哂都幾千蚊同整埋信用卡迎新
細機我就唔會揀黑色
一定係紅色,白色 二選一
紅色都係啱歐洲人多啲 不過當玩下冇咩所謂
正常應該係揀白色
有冇人同我一樣
用緊iPhone 6s 轉 SE2
我女朋友
如果唔係我逼佢換 佢都唔肯換
爆哂mon 崩鬼哂 都唔肯換

呢家佢見到review隻白靚
又鬼死咁鍾意
其實白底黑面 好啱啲女仔同學生妹
不過拜金既港女會覺得高貴型先啱佢哋口味
好似11pro隻夜綠色 蘋果就做到高貴得嚟不高調
可惜班窮撚港女又㸃識欣賞 XS呢啲老人機平民設計當高貴款先啱佢哋口味
佢今次SE隻白係冷色白
真心靚
唔追旗艦款既話 其實SE真係又靚又抵

呢樣真 好多人成日笑鳩人用SE
係因為冇錢買唔起旗艦機 又要用IPHONE
X一出果陣我就即買即用 依加咪又係跳番去用SE 2

如果係街見到人地左手戴撈 右手用SE2 唔知佢又會唔會笑?
我會笑番佢憑電話型號去判斷人地有冇錢
我部iPhone 64GB都剩34GB,因為平時影相用相機,又會定期備份。
想買64GB
好多野岩用夠就得 下下買最旗艦買tier 0 model咩
還掂都年年換,冇所謂啦,依家買SE既人未必唔會再換12/ 12 pro
同埋一萬幾千邊個俾唔起,咁都有得拗
我係部x 64g 岩岩用到呢期爆左冇曬位 用唔到
仲有幾個月就出新機 依加買11pro 又好撚戇鳩
咁咪買se 2 用住先 到時新機岩心水換又得唔換又得
其實鍾意咪換
用手機去判定一個人真係好on9

我女友用5年先換一次
我就年年追款
岩心水就換就得啦
啲人成日笑人用平機 都唔知有咩好笑
如果長用始終128好啲
況且依家128只係加$500
平過以前好多
最撚憎聽到果句"冇錢又學人用IPHONE"
我唔鍾意咁重同手細先買SE啫
如果佢6,7000出部5吋全mon我都會照買

點解會覺得買SE就一定係窮撚想用iPhone
佢地又唔笑鳩李嘉誠咁撚多錢 但又戴精工
愈諗撚燥
SE都岩想轉會或者初入坑既用家,三千幾用到蘋果最新CPU又可以體驗到IOS
覺得好用既等埋9月再換12進入蘋果生態圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞