點解d人唔食a酸

629 回覆
26 Like 125 Dislike
我有講過唔洗醫生處方?
你係咪食到連隻眼都壞埋?
上面有人主張長期食
我覺得睇中醫仲貴過食A酸
中醫起碼幾萬蚊
a酸食晒成個療程都唔洗2萬
其實算係好平了
a酸最勁既地方係佢既效果可以keep好耐
令你停藥後出油都會少好多
外用a酸長用得唔得
有無邊間介紹
想知要皮膚要差到咩程度先可以食?
我皮膚出好多油(真係好多 成塊面都出好多油)多黑頭毛孔有少少粗好多暗瘡印
間唔中爆一兩粒瘡但係啲印就留好耐好難褪
A酸係咪只適合生得多暗瘡嘅人?

好羡慕人地乾肌呀
緊係得
根本就應該普及化
全民a酸
出好多油已經食得
油太多係一種皮膚病黎
你唔食係永遠無可能好番
食左2年 20mg 間斷咁食有時幾日一粒咁
唔知幾時先叫完左療程
皮膚係好咗 但仲有印 黑頭

每次去淨買藥 無睇醫生
食咗9個月, 停咗半年, 依家有時生粒粒,5~6粒左右, 係唔係正常??
最平應該係長沙灣廣場陳醫生 唔洗1000 不過唔係專科
另外 tst何醫生 1千頭 專科
咁如果我試下用differin 0.1%解唔解決到面油嘅問題?
依排身體唔太好又內分泌失調所以唔係咁想食a酸怕有副作用
咁有咩分別我諗呢啲小事唔需要專科咁pro?巴打你點睇
真?痴撚線我係超級多油 連個背脊都好撚多好嚴重 沖涼完下晝摸面已經係feel到有油 好似擦咗層超級薄薄地嘅cream係度咁兩日唔洗頭啲頭髮可以油到豎起一支支
我同你一樣以為自己打呢堆字出嚟 就算唔擠都會有印 已經好耐好耐時間無試過塊面係無暗瘡 呢度好完嗰度即刻出
我同你一樣以為自己打呢堆字出嚟 就算唔擠都會有印 已經好耐好耐時間無試過塊面係無暗瘡 呢度好完嗰度即刻出
都係直接a酸一了百了啦 我同你一樣都係好油 廢事曬時間精力曬錢
btw我想問話食a酸係會令油脂線萎縮從而達到收油效果係咪真?
如果唔係嘅話咁佢減少油脂分別理論上其實係咪接近永久?
唔得 文獻話食多過kg*150mg無幫助
differin我覺得藥性比較弱
0.3%好似好d
不過我自己係用第一代a酸
differin用耐左就覺得唔夠力
食a酸啦
你個油脂分泌太強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞