[VIU TV]打天下 4月13日 首播 2130-2230 (4)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
開live扮何妖
講番之前巴打問我係咪好少睇港劇
我打打下個回覆已經爆左post

我暫時感覺係咁
今次個題才係新鮮
不過執行上真係差d

劇情得一兩集唔好講
就咁講lighting
cctvb打世界光無層次 但至少睇落會舒服
但呢套好多景得個場景main light硬光
但又唔係選戰 或監獄醫生咁
係有主體想突出
fill light都無,睇到好奇怪
個個人都有一pat光向塊面度
好似幾十年前大陸劇
光又光唔晒 黑又黑唔晒
我估係因為唔夠budget
所以只係前後左右45度 其中一兩個位落枝燈就算
二月廿九咁靚係因為佢地落燈會就番鏡頭, 夾色温同有用soft box/tracing咁

角色設定
歐錦棠成日唔出聲受屈
談善言睇得自己好高唔尊重人
木川夫婦廢老
ak果班煩膠
暫時無咩角色係吸引人(kathy仔當然好j, 但只係外表)

希望之後會好d
同意 大台睇一集已經夠
留名先,希望越嚟越好睇
真係要搵個打得嘅
cctvb撐警嗰個扮女人光頭佬囉
不過個樣太柒,份人又唔正氣,演技災難級
一定carry唔到個角色
唔鬼得知 佢做返自己

尋日師傅死左 以為佢地會好似權力遊戲玩集集都死人添
算鳩數啦,依家得返愛回家d人識做戲
如果棠哥嗰拳再落少少 阿談應該會死
棠哥應該劈真磚啊??
張衛健大師哥嗰件啊
有份喺港台拍功夫傳奇
基本上落地頭再中多一拳人地有心攞你命應該都無乜難度..
個主線會變左kathy為好友報仇
哦, 係喎佢都打功夫ga wor..
李嘉個仆街
大排檔手刀劈心臓果下
個場打得好勁
睇片尾好似越後越多打戲咁
劇情就有點老土, 不過都好睇既起碼好過大台差佬戲先

入面有條女藍到發黑
本身暗藍,
私底下不停屌示威者係暴徒收美國錢被利用搞事。
7月1日share新聞問法治係邊,點解啲暴徒可以咁破壞
有朋友係下面留言問佢示威者被人打佢唔出聲?
我like咗個留言就被佢block咗facebook同ig
真係唔明點解會搵佢拍,個樣又柒,心腸又黑
空手道圈同CU同學仔個個都知佢係靠刷鞋上位,
不過自從嗰個post之後身邊黃嘅friend都無再同佢聯絡(如果未被佢block嘅話)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞