[VIU TV]打天下 4月13日 首播 2130-2230 (4)

1001 回覆
41 Like 0 Dislike
https://www.facebook.com/144189602310884/posts/2945186198877863/

香港電視史上首部以空手道為題材,極罕硬橋硬馬真功夫連續劇《打天下》,萬眾矚目,4月13日晚9點半 ViuTV 隆重首播!

#打天下 #ViuTv #空手道 #karate #功夫
#談善言 #文頌嫻 #江𤒹生 #葉麗娜 #張建聲 #黃溢濠 #朱栢康#倉田保昭 #魔娑斗

前post
https://lihkg.com/thread/1972446/

Viu post行規
以後39至40頁應有人準備新POST(原開POST者優先)
未有的就1001負責開新

多謝各位合作
lm
已經比Tvb嗰D劇好睇好多,收貨
認同
但同一般劇比都係below standard

你睇好少香港劇?
可唔可以講多啲
我覺得viu要拍到同cctvb一樣質素
投入嘅成本一定多啲

大台啲人同架撐都齊晒
拍劇又有晒Formula
呢度已經慳唔少成本

棠哥佢哋嗰排仲要排舞台劇
有formula = standard???
咁你要求都幾低下
所謂formula基本上都已經係估到哂d劇的題材同套路係點
你Viu最少肯拍d CCTVB唔肯拍或驚的題材

所以我唔明仲要睇大台做乜撚
聽聲都已經知發生咩事
不如轉做廣播劇啦

我話佢哋有formula唔係讚佢哋
係話佢哋拍乜都係呢個套路
所以唔駛用腦,機械反應嚟
咁個拍劇成本自然低過viu
暫時都算係咁, 起碼見到有兩三條線有得develop落去..
功課都算做得唔錯, 亦算寫實..
支持真正港劇
支持
支持
好睇
lm
我冇乜追落去既意欲 但係為左撐viu收視都會繼續開黎睇
成套暫時感覺上都偏tvb 技術上 例如打燈 攝影
但論真實感同演員係好過cctvb嘅
阿談個角色喺cctvb應該係達哥做
有冇人覺得kathy仔個樣似
戀愛可以持續到天長地久個貓田
https://www.instagram.com/tv/B-7Lgk7AzrV/?igshid=1wb66wcee0erf
《打天下》主題曲 - 《千億個或許》
作曲:江𤒹生
填詞:Oscar
編曲:Hilson.C@Take a Break Music
主唱:江𤒹生 aka 打天下嘅關志浩

主題曲遲啲會有mv
- Source from AK fc @ansonkeverything
屋企無收視盒係唔會計落收視,真係要撐幫手推po,或者上網睇刷下點擊率仲好
追就未必, 但行過睇下都覺得OK..某啲scene都會吸引到去睇..
好過CCTVB果啲直情想轉台..

btw聽日追IU..
起碼唔係頭10 分鐘就估到成集劇情
我另一邊都有開著部電腦由佢播啊
唔係掛
咁阿談好一截..
同埋唔覺CCTVB有邊個做到阿棠個角色..
原來anson kong自己作尋晚個po仲話曲好聽但唔好俾ak唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞