中大討論區第九回之Final季節fighting!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Cs 大把人過廿k
利申加完人工都唔過廿k 嘅垃圾

in cu engine we trust

點解cu engine 可以做到零就業支援 係依方面cccu都仲好過cu

俾埋份工你做好無,咪又係要自己搵
利申差唔多全部爸媽FG都>20K
SHITTY我番INTERN見過阿,用錢貼工,正常INTERN 8K,你得4K

Cu engine fg >20k

IT 有幾多個20k

佢地吹到咁
我不如話自己讀MBCHB

邊個話得IT
全部都2電1鐵/公務員
HK NO IT
Cs 大把人過廿k

IBM都好似19
未計有一班人做緊大公司it trainee
其實係我地廢
Cs 大把人過廿k

IBM都好似19
其實係我地廢

老電算唔算大公司
原來依邊咁多engine仔

engine 全部都係engine

中大工程

無得頂

點解cu engine 可以做到零就業支援 係依方面cccu都仲好過cu

SHITTY我番INTERN見過阿,用錢貼工,正常INTERN 8K,你得4K

連官方數據都冇咁高 你唔好話平均50k
同埋intern 8k都算高 上jijis平均都係7k

邊到有官方數據
你唔好同我講mean/median呀
intern 過6K都OK LA但4K俾人賣入港鐡有撚用咩
做同一個POST我地人工係佢地double 你想做咪去讀shitty

IT 有幾多個20k

佢地吹到咁

邊個話得IT
全部都2電1鐵/公務員
HK NO IT

兩電一鐵
教授做過統計 Mae 係平均月入得15 16k
Cs 大把人過廿k

IBM都好似19
其實係我地廢

老電算唔算大公司

做sales 計埋commission 會唔會有20K

IT 有幾多個20k

佢地吹到咁

邊個話得IT
全部都2電1鐵/公務員
HK NO IT

兩電一鐵

BTW MAE其實都幾易過20K
完sem做咩好
Cs 大把人過廿k

IBM都好似19
其實係我地廢

老電算唔算大公司

完sem做咩好

#ptbf
完sem做咩好

#ptbf

買樓不是夢
完sem做咩好

#ptbf

買樓不是夢

如果15碎開始做 ptgf
應該25碎前買到樓
完sem做咩好

#ptbf

買樓不是夢

如果15碎開始做 ptgf
應該25碎前買到樓

生不逢時啊
Cs 大把人過廿k

IBM都好似19
其實係我地廢

老電算唔算大公司

HKT Smarttone 唔係好多ee仔嫁咩
https://lihkg.com/thread/219915/page/1
呢個post根本就係講緊我呢D劇毒毒梟

IT 有幾多個20k

佢地吹到咁

邊個話得IT
全部都2電1鐵/公務員
HK NO IT

兩電一鐵

N年前張圖
Mae mean 18k

中大工程

無得頂

邊到有官方數據
做同一個POST我地人工係佢地double 你想做咪去讀shitty

MTR intern 8150/ month
何來4K
https://lihkg.com/thread/219915/page/1

身邊幾個大學best friends 都無上莊
我自己freshman 果陣d omates 成個細組差唔多都上宿生會 大莊
同omates 都無乜聯絡
一兩個都keep 到有whatsapp

中哂

身邊幾個大學best friends 都無上莊
我自己freshman 果陣d omates 成個細組差唔多都上宿生會 大莊
同omates 都無乜聯絡
一兩個都keep 到有whatsapp

中大工程

無得頂

邊到有官方數據

MTR intern 8150/ month
何來4K

ON9 你做撚左未?未做撚過UP乜撚
睇清楚,係賣入去4K唔係原本4K
傻鳩木星有言語障礙

中哂

唔知點解

我自己唔係好chur 得

Freshman ocamp果陣 個個都睇好我會好出

點知我係摺左

我自己又唔chur得

無可能晚晚通宵玩 開通宵會

不過都enjoy 係u 到玩運動 識到少少幾fd既朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞