[PS4] Final Fantasy VII remake [集中討論區 5]

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
想問吓如果係買咗實體版deluxe edition係咪唔會有carbuncle dlc架?
一次normal 一次hard
淨返一次new game+
仲搞open world SE 十年都唔使做其他game
XV已經柒咗次 唔好咁執著open world
正正經經執返靚就得
open world要大量探索元素or隨機事件
先撐得起成個世界
XV咪就係柒在佢根本整唔完個地圖
SE10年磨一劍就可能整到隻open world嘅
但係出得第一集續集唔可以隔太耐出
打鬥可以照keep 係要改良啲細微野
要睇下佢地有無聽下fans意見喇
我去到9-10 章先知,唔怪得之前咁難打
其實FF自IV開始已經唔係「回合制」啦
係FF系列獨有既ATB系統

諗深一層,今次只係ATB基礎上加動作元素
打小怪果陣爽D,淨係普通攻擊都夠打,原意係幫你慳返呢D時間
但係打BOSS主要都一定要靠ATB既command
再加血量俾你普通攻擊,所以實際上都係你所謂既「回合制」,只係多左附加操作
另一個大改就係ATB變左兩格,戰略自由度大左好多
好玩係好玩 但耐左有d 悶
chit chat嗰陣Aerith問Cloud喺SOLIDER入面有冇朋友
有無得換電影版套衫同組合劍架
Zack
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞