[PS4] Final Fantasy VII remake [集中討論區 5]

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我覺得支線好悶可能我一直中意玩一本道
Aerith間屋都叫做幾靚,第三章個貧民窟就真係灰濛濛一舊野
AMAZON日板有現貨
但AMAZON都炒價要$580
仲要無特典
誠意就真係唔算好高....不過有幾個都幾有趣既.....我覺得果個幾特別....但好似除左果個之外其他都無呢個要素....
Zack架愛麗絲
因為想當年se想寫她復活但最後時間問題收皮,今次係好機會
想問下範圍化魔石 係我裝左既所有魔法技能都有範圍效果?例如 我同時裝上 回復 同 烈焰 魔石 2種都有範圍效果 定2選其一綁定 ?
DLC隻陸行鳥點用?召喚出嚟打?
我就無咩要求
唔好玩爛自己就得,呢個基本要求好多人都做唔到
咁佢套FF7 DC同AC個故仔點算又REBOOT咩
咁不如一開始ZACK都唔洗死咪仲好夠BBQ
睇到ff 有機會魔改到唔討好
老實講ac 睇得出cloud 個心路歷程
我自己都忍唔住睇左後面,老實講個人都係麻麻地接受

如果今舖收皮就唔洗講咩ff8個 d 重製
野村唔係話個主線唔會改變,但會勁多新內容係裡面咩?
紅血就會儲召喚獸條bar 儲完用一格ap放出嚟
話說

而家D人設整到咁靚,D對話又咁正
如果AERITH又死
咁咪更加震撼

女神既受歡迎程度會唔會推到更高
武器要點先有
仲係得一兩把
諗諗下
照舊就好,唔係只會迫人整個唔死仲慘過死既結局出來

Tifa宇宙第一
最經典真係第五區圓盤望落去下面貧民區張貼圖
有個杯係全新娘服
姐係第9章最少玩3次?
留意下有啲放石嘅位係兩個連埋一齊
要放係個兩個位先得
例如範圍+火 咁就只有火變範圍技
SL大法刷獎盃係常識吧
而且之後可以rollback去任何一個chapter,所以唔係問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞