[PS4] Final Fantasy VII remake [集中討論區 5]

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
Tifa夠成日話想沖涼 都唔見有得沖
我hard mode 1take 過咗

37級
Barret , Cloud 都用最後果把武器+ 全洞解放
2個都裝屬攻+雷、補血、HP+

Barret 帶復活、召喚用邦
Cloud用先制攻擊

當boss lock 定角色就換人打背脊
有LB 就留來打護盾
盡量閃避近身雷圈,飛彈邊行邊擋
打到放激光預留1條ATB bar 等放完激光用
留意激光射2次,射完第1次果邊個角色就安全
控制佢打先
不停Loop到出2腳就打腳
拆曬2隻腳就全力打本體
點救?
岩岩搞掂 要特登執過哂d石同裝
風扇仲有
第二章都要重新執過
我建議換火珠,見盾兵就火魔法打埋去
相比之下第二章Hard 輕鬆好多

第三章Hard 未打
揾個白頭𡃁仔入vr打
基本上每關都要執一執 每次boss戰鬥都望一望係咪全部岩用
其實隻game係回合制rpg底

冇可能俾你輕鬆迴避到一部份傷害,壓血線係難度來源,隨之而來唔同act佔比大既arpg,玩家可以輕鬆補到血,只係要考驗時機同考慮補血資源如atb,道具,mp

如果你要靠迴避一部份傷害,咁你做既輸出就會低,如果你要靠擋亦一樣,只係鳩個格反同防禦強化適性強,個情況就好似你玩回合制,按閃避個避率其實好低,而已等同放棄一個輸出回合,按擋會減傷,但又放棄一個輸出回合,通常係冇血等heal回合到先擋(cloud例外,所以今集cloud係最勁,亦配合返佢個設定),如果你當darksoul玩,避到躁,我諗係個人問題大d,對隻game既期望有落差
cloud後期後個招反擊斬都好勁下
咁係咪變左cloud係主魔攻?
我淨係用呢招屈死左Sephiroth
我認為係全game最屈嘅一招
咩途徑練石快啲?想搞返幾粒加hp去打hard
第九章個按摩
打乜都反臭啦
總好過去左杯麵度既
我想問下tifa換衫個d係咪要由第3章打到落第9章先叫一次
定第3章揀完可以跳落第9章?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞