[花生]泰國網民因為台灣,同支那網民開戰

697 回覆
1991 Like 7 Dislike
支那人鬧人冇point
因為佢地乜資訊都睇唔到 乜國際視野都冇
除左中國領土 其他都係蠻夷
唔會識欣賞同尊重其他國家
好似同d藍屍講野一樣 講黎講去都係美國佬 阿爺 打死佢 果d字眼
霹靂國
係中國人依D威權社會 認錯就會失去面子
失去面子=失去權力同地位 下一步就會被任人魚肉
所以中國人唔可以輕易認錯 好易出事

你睇你地屋企藍絲父母 心態一樣
佢地唔可以向仔女認錯
因為一認就面對會係屋企中失去地位的風險
所以就算明睇左fake news,
佢地都會死撐 話你唔識政治 話我識鹽多過你食米
十足十孔乙己 因為佢地唔想面對孔乙己的下場
加入戰團
Latest已經有5毛tweet話降溫
估唔到泰國網軍咁打得

鴉片戰爭爆發之前 中國仲稱呼英國做英夷添
但英國個陣已經控制左大半個印度 建立殖民帝國

但英國等西方國家個陣都仲以為中國係強國 唔知道中國的實際底勢
所以起初都唔願意輕舉妄動
係後來爆發左鴉片戰爭之後先知中國唔係想像中咁強
之後大家都知道中國的下場

所以中國一日唔暴露自己的底勢
無第一個國家郁手搞中國的話 佢一日都可以繼續臭串
開戰
你今日係湖北風格
笑死串到
玻璃心到。。。
其實係一種策略
利用煽動仇恨的用語 破壞理性討論
將個話題spin去到第二d無謂野到
真正重要的議題反而無人理

同依家連登鬥黃的原理一樣 要令你浪費時間
無辦法集中討論對佢不利的政治議題
牆內思想係咁
快啲入去幫手,啲支那人而家㷫烚烚 快啲入去撥下火
印度、越南,加埋秦國
因為中國人以為已經唔需要理外國點睇佢地中國
就算有人真係批評佢地
佢地都會潛意識認為依d只係境外勢力(eg. 台灣) 的敵對文宣
意圖打擊黨同中國的威信

所以佢地immune from 任何批評
佢地出去twitter的目的係"說好中國故事"
講完咪走 使理你咩反應
講到你屈服同接受佢個套
佢地政治鬥爭意識好強架
更何況事件涉及台灣 大是大非更加肉緊啦
泰國冇封twitter
是但開個戶口就參戰

支那畜可能仲要vpn同登記
(普通人用vpn入戰區睇到真實都有個人危險)

另外香港人用twitter啦成日話fb多五毛
要不是有我們字幕組
你們劇哪有人看
好想開個topic統計下得罪左咩國家、事件但資料好亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞