邊個話入U唔使讀書

255 回覆
350 Like 9 Dislike
珍惜做project機會

唔理係 grammar 定 知識 都會有好多進步

利申:一直以來group project唔介意做多d,因為過程學到到d嘢 終生受用
我都唔係咩勁人但year1應該係好輕鬆至係
讀五年果D緊係study load大
加油啦ching
曾retake year 1之後first hon grad
做緊野就係有第二種嘅辛苦...
利伸fg
成日話入U唔洗讀書
話入有錢就入得外國大學,hea下蒲下玩下就畢到業

好撚憎啲人咁講
就算係外國讀書,我當初千辛萬苦先考到入大學,入到大學好努力讀到半條人命先畢業

大學學嘅嘢多過中學好多,時間得一個sem要讀咁多嘢,唔比心機讀真係挺食屎
年經
班連登仔個個上網就自稱自己hku唔係讀law就讀醫
dse之前就話前一個禮拜溫
u就話考之前三日溫and冇上過堂
dllm出到嚟個撚個asso仔定ou仲要過一爆二咁
比你地害死
我讀哲學

當年係個系出左名唔讀書唔上堂

結果用左六年先畢業

咁你覺得洗唔洗讀?
Yr1第一個sem已經諗quit u
真係諗唔到入面朵啲野同中學果啲差咁遠
Btw,適應咗就冇咩野,我而加都挨到yr3喇
我已經用返不斷反問自己去令到自己有更深記憶嘅方法去溫 但個量真係太多 如無意外嘅話下個月就要返去考 但我真係冇辦法一個月內溫曬85課我唔想fail要retake我一路食野一路溫但我體重不升反跌
AMA真係讀死人

特別係2701
同讀sci科
lab report邊到有得抄?
Ching Kong U?
哲學要低空飛唔難 你發生咩事

讀數畢唔到業我都仲理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞