[4月新番]Gleipnir被束縛的芬尼爾/格萊普尼爾

380 回覆
10 Like 4 Dislike
江麗奈想盡辦法唔想修一恢復記憶
修一恢復記憶就會重新建立同江麗奈既關係, 女鬼可以憑人際關係既線索搵到佢 (女鬼->江麗奈->修一)
如果唔跟漫畫 我覺得依一刻動畫個劇情都幾好 可能原創都有驚喜
但係睇個尾 貓女戲份好似變到0?唔好啦 好鐘意佢
殺完修一父母下一個到修一
江麗奈洗腦斷線索 女鬼就冇再出黎殺人

不過第一次見返暴走原因係因為聽到修一入面有女仔聲先暴走
之前對住另一班集團, 都係全靠女主角燒夾竹桃釋放毒氣
佢地先走得甩唔洗死
佢地應該理解到自己根本冇力量同人搶金幣
寧願俾曬D 金幣出去, 從此做番普通人, 廢事搞到自己一身蟻
sor唔係好明
點解江麗奈同直人(?)又唔會被追殺
而女鬼淨係追殺修一
女鬼(穗香) 報復生前果D 唔在乎佢既人
只要答唔到 / 答錯佢係邊個就會化灰

江麗奈 / 直人呢d 知道佢變身既真相既人
能夠答岩問題所以唔洗化灰

我估係咁
咁今集修一想答穗香
江麗奈又話唔係
江麗奈話果隻怪物已經唔係穗香
跟住修一就跌左去一個俾女鬼圍既空間 (準備化灰既空間?)
仲差D 俾女鬼食埋
可能隻女鬼已經變到唔在乎答案, 只係想順住人際關係殺曬所有人?
女鬼係金毛嘅能力?
唔知
而家醒番起, 隻女鬼話因為o係修一身上搵唔到羈絆 , 所以對佢冇興趣
可能江麗奈同直人都係因為咁冇被殺 ?
咁點解之前又要殺其他人 ?
因為下個女鬼要問嘅人係修一 但係冇咗記憶女鬼就唔會殺
你當個係一定要一個接一個咁殺 未殺到果個就唔會殺下一個

個人推測

另外我覺得答咩都死所以先洗修一腦 修一仲有記憶之前點會唔知女鬼真身係咩
之前有巴打講過話係金毛收集到100個幣造出黎嘅能力
冇羈絆係因為記憶冇晒有關佢地嘅任何野
應該冇第二季....
未夠貨
剩番d内容好少
就係三派人互打
估計好似buddy complex 出套一小時既TV 劇場版已經可以完個故事
淨係修一班中學frd都1999
紅愛又有冇故?
修一幾時飲變怪物都唔知
又性無能大
有得屌都唔屌
炎柱真係出黎搞笑
自已柒左就毀滅世界
臨尾仲要擺個懶型樣
今集除左最尾同癲佬去飛船好似冇樣野跟漫畫
個故仔好有馬克白風格
唔知講左乜
場戰鬥幾正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞