[4月新番]Gleipnir被束縛的芬尼爾/格萊普尼爾

380 回覆
10 Like 4 Dislike
今晚有冇得睇?
睇完12
想問係季番定半年番
好懸疑
呢套明明幾好睇都咁少人睇
我見佢寫12集完但最尾係咪有第二季?
我都有疑惑,至少都唔會係12集完,唔通係13集?
愛子個故事
岩岩查過,係13集先完,即係下集最終回
好撚慘..成個故事都係悲劇
原來件事係因愛子而起
但未知點解大家會幫外星人收銀仔
畀wiki水咗
好彩有13集 如果唔係 係到完嘅話唔頭唔尾
獅子頭亂殺人 想阻止就要變怪物先有能力阻止到佢
開始搵銀應該條女講過搵佢地幫手所以想完成個心願?
然後點解獅子頭儲夠100個又要守住個地方就要等開估
唔係好睇得明大家知道假愛子單嘢之後個反應點解
係咪即係話大家一早估到愛子自殺 又唔想特登講嚟傷心?
獅子頭係咪以為個個唔在意真愛子咗?
我淨係知仐金毛誤會係令一條女殺咗愛子
下集想原創end?
反正四眼仔都死L埋
首先海斗即獅子頭係鐘意穗香的,可以睇返佢地細個玩嘅時候海斗係特別在意穗香,而穗香對直人比較有好感。

而獅子頭調查完穗香、再同宇宙人了解之後同修一佢哋講時,直人應該推斷出點解穗香會咁做。

獅子頭雖然之前對穗香有好感,但因為誤會左穗香而果斷殺死佢為愛子報仇。
誤會內容應該係覺得穗香妒忌愛子所擁有嘅嘢而殺愛子,例如:做到直人女朋友、有好好嘅家人、好居所等。

而變身的原因,應該係獅子頭知道真相後登穗香唔抵,覺得佢生前deserve better,要幫穗香報仇,同埋好後悔自己親手殺左穗香。
睇多次12集之後留意到其實穗香以愛子身份生活時都唔係特別開心,尤其係愛子親母關心佢嗰幕,另外穗香仲會買嘢都探望愛子嘅墳墓
個獅子頭柒撚到
炎柱係咪出黎搞笑
動畫黨9估:霸凌愛子單野可能就係紅愛搞出黎
唔知下集會唔會講點解江麗奈要搞到男豬失憶呢
私塾一班人得男主被慘遭lv0
應該唔會 紅愛係年下生
呢套係好好睇,但係紅唔起
點解咁多人中意諗埋一邊
呢套野既被關注度都算唔紅,都算少人討論既話
大家紅果把尺真係未免擺得太高
動畫唔錯
但入黎見到漫畫畫風唔想睇漫畫
痴撚線,一言不合就殺人
比較想知 點解直人 同 修一都係變公仔 又一個故仔
紅愛係惡魔 出自海斗口中, 又古古怪怪
假如紅愛係殺佢地既朋友真兇, 照計海斗一早殺左紅愛幫朋友報仇
根本懸疑漫黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞