今次咁大鑊,恆指都去唔返1萬8....要點先跌得落?

93 回覆
15 Like 45 Dislike
5仔比指數更有香港經濟代表性

香港真係死唔去既話 5仔有機升返既,如果玩到破產咁真係睇政府救唔救,或者5冇事,最後股東有事
印多左咁多銀紙都可以跌穿上一個低位
咁真係陷球剷 再起不能
呀爺狂放水咪一樣跌穿咗,再上返咁解姐

當升到個個懷疑人生就跌返
有心啦ching

不過要買都唔買佢
樓主講緊2016年18278呢個位嘛
但係印得多錢關個指數咩事

好多年前已經最高3萬,近十年最多都係3萬3
沙士冇對全球實體經濟造成嚴重影響,但今次全世界都陷入經濟停頓,聯儲局嚇到要無限QE,大陸工廠啲外國訂單都cut曬,香港旅遊業同進出口都玩完,金融同工商服務無咗大陸啲實體經濟支持亦都玩完,如果大陸經濟同環球經濟都衰退再加上反修例運動持續,香港嘅經濟退十年八年都唔出奇,撈底班人跟本就係博全球QE可以推升資產價格而唔係經濟迅速復蘇
5仔都係慢慢比其他銀行食架啦,仲係hong kong bank年代咩..唔會無左佢香港就唔掂。5仔高位由百幾蚊跌到30幾,香港有咩事?就算過多10年8年跌到得幾蚊香港又會有咩事?
但好似未做到當年雷曼火燒連環船

我睇唔到點解停兩三個月就全世界爆炸,咁只會斬死借大錢做生意班人,正常做生意都唔應該借到咁大黎做,停兩三個月就收皮只會淘汰呢班人
香港>5,你解錯了
兩三個月就完,今次係疫苗一日未大規模接種,一日都完唔到
你睇下大陸咪一樣工已復 市照升
香港人太怕死 怕執輸 所以唔會出事 唔會爆跌 撈貨啦
美國啱啱爆果陣道指成29000準備創新高添,而家仲信個市,美國人唔消費,大陸啲外國訂單冇曬,啲人一復工就俾人炒,復黎完全冇意思
有咩推薦
美國失業率上到咁都升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞