今次咁大鑊,恆指都去唔返1萬8....要點先跌得落?

93 回覆
15 Like 45 Dislike
好難講既
5仔夠聽廢老講左幾十年話一有錢就放落去收息

宜家仲睇下有冇敢撈底
燈一燈
又升幾百點
冇得打仗 ,係打鳩大劣 only
WFH
我都9成買左跌真係睇唔透除左無限印錢,仲有咩招全世界頭半年應該都預左負增長,各行各業只會愈黎愈差。股市真係唔係我呢的小市民玩既
明知會升番,長遠亦會不停破頂,點解呢個時候唔識分注入?
跌條春就有份
傻鳩先會一注大既射入去
當月供股咁玩, 攤分成本價, 慢慢等咪得
維尼要臉子
要話俾人聽己經冇事
人民要復工,股市要升市
其實疫情根本未搞掂
你見佢復工唔復課就知
而且復工工廠根本冇訂單
中國GDP會睇耗電量
佢地唯有開著啲機器空轉
而家中國同香港股市升根本係泡沫
係睇佢捱到幾耐
出左都輪唔到你打
依家依個超穩定結構年代連股災都唔會有
永續返工做狗
聽連登仔講野都係講經,一開始話環球經濟差,國與國都封關,基本面咁差,根本依家指數仲係高,只係中共托市

依家升返d: 其他國家爆又點,香港經歷過沙士同08,防疫意識高又多人想撈底,點跌呀?
股票市場會說出真場, 只是時間問題
短炒睇返日線圖la
唔好睇經濟數據
牛腩巴
假既啲數
個個睇跌點跌得落
咁又唔係既,可能有人想贏到盡,係自己認為最低位入,呢d情況既結果可能同分注入差唔多。其實係人都知升番係遲早既事,傻鳩係果d由頭到尾都唔入注既人。
升緊拉 師兄

我提你就40蚊前入幾手旁身
到60咪放囉

我就唔信佢夠膽下年都唔派息
諗起之前有人話油會跌到10, 20蚊一注都唔敢買。。

股真係可以跌完升唔返,油呢d唔通成世咁低咩
或者咁講,你有無睇下近20年,恒指類似情況係點?我只可講,見底之時,當時啲新聞一定仲係好差。你係果想坊間有條友同你講,呢個係底,可以瞓身,根本唔現實,你只能分注,簡單啲就係指數基金。

你真係試下搵返2009年3月個底位,用新聞,基本因素,技術分析,你睇下知唔知個係底?

同樣情況,你又試下搵下2003年個底,你睇下出現的底位,有無你想要的新聞或基本因素去肯定個底。

試下代入去當時個時空,你會點買法?
可能個方法就係分注,當然你如果有其他方法,可以交流下。
我認同個別股會升唔番,太多例子,而黎緊hsbc可能係其中一隻。但整體上唔會升唔番,所以買股買死一兩隻既風險好大。
已經炒緊多D人死有助解決人口老化
多人失業有助留強汰弱
全球停擺企業倒閉有助推出更多刺激經濟措施
CLS全部都係好消息,恆指上40000係道理,30000係人情
今年都返3萬啦
屌你老母,又話幾大獲幾大獲,又話經濟幾差,又話幾年先復甦,幾個月修復哂失地
一日升500,十日返2萬8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞