今次咁大鑊,恆指都去唔返1萬8....要點先跌得落?

93 回覆
15 Like 45 Dislike
恆指 講緊香港 我就唔見香港有咩封 尋日旺角仲人頭湧湧
共產黨一日未需要大量外匯 一日港股港樓都唔會跌
我都唔係股票專家,只係鳩up下
我既觀察同你一樣,大把人入左市
咁如果今次真係已經見底大升,咪皆大歡喜人人賺錢?照計無咁著數架

可能到疫情好轉果時先真正大跌
跌浪完左架啦
又要繼續升市了
無限金錢,無限QE

你仲想跌?
唔係指佢地撈咗底,係上面d位已經入咗

2萬4-2萬8大把人買咗

最多人係2萬6買,好似normal distribution咁
好轉先跌的確有可能!

上證已經係例子
股市係買未來
當年2009金融海嘯,美國經濟增長去返正數係2009年10月,而2009年3月見底
美國的股指由3月最底位係升左60-70%(10月)

好難從現況去知道係底,只可以分注
咁講晒啦,所謂未來係講幾遠又係主觀既

買未來既話點解可以跌咁多?
跌就話未來唔睇好,升返就話睇未來會好

財演最鍾意用既term
今次真係好大獲?
傻啦, 區區疫情根本唔會似03年咁樣
香港股市係睇樓市
傻鳩先all in, 本身都抵死
WW3 仲有萬八點?

可能粒核彈炸爆埋成個HKEX 添
唔難

一爆冇得開市=冇得跌=維持萬8
真係得香港人唔驚死
淨係見大貓日日都有人開post話要溝貨就知啦一個禁小人既討論區都口講攬炒實質上係禁買貨信香港股市不怕
阿里巴巴
騰訊
美團點評
呢排就算股市跌少少,呢三隻中資鐵膽都係繼續升,假撚到仆街
假升返浸 等多啲傻散接晒貨先可以再跌
恆指成份股同當年比已經唔同,現在咁多中資股,大把中資股無咩點跌,騰訊基本上跌唔多,國有銀行跌得更少
人年咗但資產冇少到
人均資產同人均GDP升
報復性反彈,股市樓市gogogo
日日搭車返工仲撚危啦....
出街算係D乜
你睇番平均呎價
係跟恆指尾架喎
點解會係調番轉股市跟樓市

求指教
講得唔好, 係香港股市同樓市掛勾
我近排都有望下樓市個價
睇番其喺個價大概會比恆指遲2-5個月反映番個波幅
應該係d人股市輸錢
經濟又差佐,冇錢出糧/冇糧出搞到要賣樓套現
所以就會跟股市尾

利申,行外乜都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞