做過Big 4 Intern 你問我答

188 回覆
1 Like 81 Dislike
係...所以我唔會想入番去做
就係希望班同學仔想做big 4 intern之前可以攞呢個post黎做下reference
我都覺
正正經經搵份summer算啦
place嚟講citi幾好嘅,place搏summer return搏mt return
恭喜巴打冇上賊船
除咗宜家呢份big4 intern ,仲有無做過其他intern 個d
冇呀 未做之前一心想畢業做audit 但做完之後係咁搵其他工
吹咩,唔好答囉
宜家做緊intern🤮 有7隻job跟緊 有一隻要自己lead....
其實唔答有時真係得 吹佢唔脹
咁wok?
巴打placement疊左上年堆job?
有一兩隻係 之後話兩星期4隻細job 叫我跟曬 佢做其他
冇架,其實都係做狗。除非做大粒野。

BIG4 為個名,年年都收一堆intern, fg.
做死人,唔愁冇人做,大把新血,三大grad做成年先升到20K. 攞完個名,考完牌過其他公司,先發現離開地獄。

屋企人做過,個時晚晚見到佢好慘咁,返到屋企又夜,仲要做野做到1點幾。
Big4 intern 收咁濫,真係好多人做過。
認同 但個市咁 都唔知可以做咩 利申下年grad
樓主仲要做得果幾個月intern就看透世事咁ge款
辛苦哂巴打
係咪senior卸膊
唔係嘅 本身佢自己要一腳踢 兩星期一隻 可以唔撚洗訓
係...好聽d叫少林寺 難聽d叫地獄
九成嘅人都係為個朵
曾經有個manager講過 同佢同期入嘅有九成都跳左船
唔訓教係做audit嘅先決條件
係可以唔答 吹咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞