【不要廿三條立法】《Another Eden:穿越時空的貓》(25) 機娘蘿柚快人一步

1001 回覆
1 Like 0 Dislike

!!!!!!

!!!!!!

Q&A

Q.建唔建議首抽?

A.唔建議,因為刷一次首抽要差唔多30分鐘,要5星奶開局不如8591/淘寶

Q.首抽抽咩好

A.5星奶-瑪莉(大獎) 或者 最新既 蝶火女 姐係紅色和服果個蘇賽特 (AS) >其次水劍(謝奈), 水法(麥提/AS), 巫女(尤奈) 基本上宜家有五星就練

基本上大部分五星都有用, 不過你要最勁既就果幾隻

奶: 瑪莉,風補(補+必爆+加速+buff) 或者 火補(蘿潔塔) (補.法攻.異常盾)

物理打手: 水槍 水母 (娜基AS 一拳超人) 忍者(燕) 茜AS 蝶火女 (蘇賽特, 有專武會用原版多) 阿佐美 (配顯現專武) etc. (紫央專武收皮)

法師:水法 (麥提/AS) 有專武用原版都勁

輔助: 巫女(尤奈)

Q.有冇得同人玩?

A.冇,只係一隻單機到GAME,抽到5星唔洗拎上黎曬,冇人想知

(其實都可以既 大家一齊開心. 不過唔知會唔會引起其他人暴動)

Q.副本係咩黎?

A.係次元裂縫入面可以打到角色既職業書,升星書

每日0500、1100、1700、2300時會回復1張綠票1張紅票。

打完第11章,係次元就會開放HARD難度

打完第25章,係次元就會開放VERY HARD難度

【心得】副本系統須知、天冥值介紹及角色升星(升級)職業書出處(更新國際版V2.1.1) (取自巴哈 貓友)

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=29220&snA=770

Q.爆左主線之後有咩做

A.百討 釣魚 外傳 礦坑 清票

Q.過左劇情,d怪打唔返點算?

A.去次元夾縫左邊度門,有得入返去打過左既劇情

Q.主角群洗唔洗升5星

A.升啦,男主,大波艾美,青蛙,海蕾娜,莉卡, 魔王 都有得上5星 (日服),係爭阿妹未有. 而邂逅角 (阿佐美, 迦琉, 思琳) 優先用夢書升5星 因為你唔會有機會抽到佢地5星

Q.邊到打最多經

A. 封域打經驗關 有紅票綠票版

Q.角色能力盤點數夠唔夠用?

A.當你最高lv時,夠你點曬佢

Q.戰鬥相關問題

A.力量-物攻

智力-魔攻,補量

耐力-物防

精神-魔防

速度-行動順序

幸運-爆擊率 (法師法攻本身冇爆擊 升幸運聲稱可以減低被爆擊率)

Q.有冇攻略網站推介

[url][url][url][url][url]A.https://games.gaym.jp/iPhone/another-eden/[/url][/url][/url][/url][/url]

https://altema.jp/anaden/

https://forum.gamer.com.tw/B.php?bsn=29220&subbsn=0 巴哈

Q.仲有冇其他野要注意?

A.除左信箱每日送20石之外,買石個到仲有廣告10石拎,總共30石

Q. 可唔可以用電腦模擬器玩?

A. 可以, 但係如果你用模擬器平台玩但係出左任何問題, 官方都有權唔幫你. 同埋如果有人想同一個帳號又玩模擬器又玩手機,建議唔好, 24小時內只可以引繼 3 - 4次, 第四次 好似 會被ban 24小時.

睇住攻略打輕鬆啲

https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=29220&snA=3743&bpage=1
無必5 唔想抽
想刷百討, 有冇大大有魔物分佈表?
冇人抽又改個咁既title
15/3 大波米 天42 阿佐美 天4
23/3 大波米 天50 阿佐美 天 10
2/4 大波米 天53 阿佐美 天 16

依個星期大波妹唔撚識升天值
男主AS 妹妹5星
留名
第三部先5星,應該都幾勁下
巴哈
收到風開無屬性陣
37抽 冇機娘 冇五星
點解唔留石
沉迷賭博

15抽收工?
不過點解要收埋個籮柚
男主連專都冇
岩岩試咗隻偽娘 二下加埋打140萬到 未裝結晶 茶茶得4星
巴哈貓友話偽娘係地系最高傷, 真唔真?

法治=雷心王
一日出3本蝶火女異節...
利伸已有
打到2.0開頭,之前無咩刷過野,依加要刷升5星書,想問下舊地圖副本既FEVER怪,係咪唔馳打,我見1.5之後武器,有D要升級,要用FEVER怪既料,但1.0馳唔馳?係咪開曬寶箱衝BOSS就OK? (打緊月影之森VH,想要書升阿佐美)
Fever
可以唔打 你要升lv就打埋啦
外傳打完,魚又釣完,票又用完,仲有咩做?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞