小米5G 10 Pro 旗艦手機登場

126 回覆
11 Like 174 Dislike
S20u影相係最垃圾嗰一款
未影到之前,對焦打箱先
香港版應該內置google play  , 未玩過港版唔知有冇廣告
幫親戚整過部大陸版, whatsapp 延遲成幾分鐘收到, 上網睇教學.
APP管理, 開[自啟動], 放晒所有權限比whatsapp, 就正常返.
重有部機好多廣告, 內置APP推送出來. 要手動, 設定關堆廣告. 就唔會彈AD
強制預設內置 browser ,APP 市場, 好垃圾, 冇得改預設.
DiuMi 不了
呢啲標題入來就係dislike 文都唔駛睇 輕鬆~
之前用htc u11 eyes lag到發火
要刷國際版 先好買大陸版
今日開始預訂 有無人諗住買
5千蚊部,我加多少少s20好過啦
adb插線連電腦 移除小米瀏覽器已經搞掂啦
見到$10k 嘅s20u對焦咁撚樣
何況小米10 pro 用緊上一代嘅sensor
對焦應該仲撚慘
使用ADB不root刪除小米MIUI系統自帶應用
等iPhone 5G
之前就係用平價機戰術拖死其他手機廠
而家有貨量既咪vivo oppo 小米 華為 realme呢D, 而家咪起價囉
五千蚊買屌米
個腦有事
小米一開始係以平價路線吸引人,做衰左個頭,而家就算所有元件升左價都唔會用5千買小米,何況三星中高階都已經講緊只係3-4千
屎為咪同屌米同樣咁垃圾,粒u仲垃圾啲添
不過佢叻左肯比錢買通sony, 比獨家訂製啲大底cmos佢,影相比人多detail,再買個leica貼紙返睇呃傻鳩,咁就出到部中階性能,一級影相機出黎呃柒頭
公司有人用屎為狂讚影相靚
其實靚唔靚,有好多考慮因素,仲有拍片,屎為真係一督屎黎。
不過底大,影得多啲detail就真嘅。
係咪網上買,寄返香港?
驚唔驚畀人偷?
另外如果要維修,可唔可以寄返 去?
我試過搵順豐寄 華為手環去退貨, 順豐 話要報關稅, 只係接受公司名義寄出 。
朋友話可以經香港郵政寄
刷國際版
加少少又有2k 120Hz mon,ram 又多D
京東買 直送香港
親身拎上去整
Btw咁撚貴仲要攞苦黎辛 揀過另外牌子行貨啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞