志村健70歲武肺病逝 日本人 : 戰爭無可避免

453 回覆
1446 Like 17 Dislike
唔好意思借個位幫手推下

白宮支持香港獨立聯署-光復香港唔係得把口
https://lih.kg/1950151
唔同國家唔同社交媒體都可以攞嚟比
支持日本,在中國重現百人斬大賽吧
就算個社會好,通常老啲都會關心政治,理吓啲民生嘢嘅。

係英國當年已經係一個問責嘅民選政府,英國人民已經用投票選咗個唔錯嘅政府,咁呢個政府派黎香港嘅人差極都有限,令到香港人就真係唔洗好理個政府。
玩多d抖音啦 班日本仔日本妹
佢打得成我切阿
你講嗰啲腐敗、利益輸送就全世界都有。日本已經算唔錯,起碼好過大多數第二第三世界國家。應該唔會比好多歐美國家差,而好過絕大部份亞洲,非洲,南美國家。

聽過好多歐洲國家,例如希臘、義大利、西班牙、葡萄牙、都應該差過日本。
Push
臭蟲論
第一句咪講咗囉,日本政府有一樣做得好,就係門面,就係物質層面
好過大多數第二第三世界國家唔係因為佢好,而係人哋連物質層面都唔合格
香港政府乜鳩都唔理都仲有4成藍絲, 肯做下門面根本可以呃到大部份港豬
如果好似上面咁講"有一個正常嘅政府同穩定嘅社會,年輕人唔理政治係好正常"
咁調轉啲冇正常嘅政府同穩定嘅社會嘅年輕人應該好重視政治發展
然而事實並非如此

而德國選舉投票率咁高,唔通係因為德國政府極之唔正常,社會非常唔穩定?
我講緊腐敗,唔係物質。

咁全球差唔多200個國家,日本應該排頭20到30。咁都算差,咁你當我要求低囉。
咁日本都有關心政治既人同日豬既
人地係反支就咪屌啦
我好快google 到,搵到啲例子德國都係年輕人投票率低過年紀大嘅人啊。

咪話咗哩啲叫臭蟲論囉
話日本政府腐敗,你就話第二第三世界更腐敗,同支那人啲口吻一撚樣
你要駁就應該揾啲日本政府做得好嘅地方而唔係揾其他更差嘅地方
不如你查吓年金制度、查吓IT大臣、查吓家族政治
日本年輕人唔理政治根本就唔係因為"正常嘅政府同穩定嘅社會"
宜家點都係諗計 將日本人對中國人既仇恨擴大
無啦啦走去清算日本人做咩
建議集體打柒當地支那人
就係要攻打香港
咁全世界政府都有貪污啦。你嘅意思係全世界嘅政府都腐敗?

真心問,你覺得全世界有幾多個國家政府唔係腐敗?邊幾個?
係啊
你揾到德國年輕人投票率低過年紀大嘅人
同時亦揾到「德國年輕人投票率好高,年紀大嘅人更高」
仲高過香港嘅年輕人
乜原來香港穩定過德國,政府做得好過德國
我回緊
「如果有一個正常嘅政府同穩定嘅社會,年輕人唔理政治係好正常。」
哩個謬論
腥些,哥字古得西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞