[月經] iOS集中討論區 (127) iPad Pro 可以代替電腦?

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
而家先買返ipad pro 2018點睇?
你唔求6gb ram同多啲storage就ok
大把人捕緊官網啲翻新2018/大鋪貨尾清貨價流出
照道理下部Air應該會按照部Pro 11嚟cut cost
唔知會cut成點
八達通都比人屌慣架啦
又唔會因爲佢地屌多兩句就會出快d
利申已經好耐冇用八達通
本身都諗住等翻新,但係好似機會渺茫咁依家考慮入2020 反正打算長用,多2GB ram同128GB storage都幾吸引嘅
大家覺得ipad Air 會唔會再有多一次更新?
定係會成條ipad line (除咗入門ipad) 上pro 個design 之後cut 某啲嘢例如120hz ?
美國Ventra係咪都無左影
ipad 3 有前科
我覺得入手2020最大嘅阻力係部機陣「過渡味」太重
但純睇spec
2020多2018 2GB ram同一倍storage都值得入手嘅
粒12Z非常大陣味
但係一諗到佢下年或者今年年尾有好大機會出部A14X嘅新機就會好卻步
外國啲tear down 拆咗粒U出嚟睇 發現真係沿用返A12X嘅嘢之後再加少少嘢就當更新左
淨係停車場🅿️被逼用,一啲都唔想用。
關於傳說中嘅新機
我會咁諗:
1. 依家全世界咁嘅環境,仲出唔出得切新機?你等唔等到?
2. 新機除咗U同display之外仲有咩可以改?
3. 如果新機有好大改變嘅話,肯定會加價加得好勁,你又俾唔俾得起?

所以依家部pro雖然尷尷尬尬,但又唔可以話買唔落手
當然一般人用嘅話買2018可能已經好夠
其實有啲擔心佢年尾出新pro可能都係象徵式俾粒a12__你就算
有冇巴打知Belkin moon貼去邊做保養?
上年10月士多貼完,塊野今朝無啦啦裂左 上apple官網好似又冇寫去邊搞
iOS 嘅VPN 真係笑話嚟
Always on vpn 都經常disconnect
但只係WiFi 係咁
Data 冇事
多唔多巴打部iPad Pro 11'' 壞多過一次以上?
想問買唔買applecare+好?
其實買care只係求個安心
Send email比belkin
特別係電嗰一part, 真係每日高用量,2-3年care 完之前換過塊電
我當貴到賣8000 但而家6千中雖然就咁睇係平千幾 但6千幾都唔係平 電腦 ipad 呢啲一買用幾年嘅嘢 如果唔係急嘅話 都係等下好啲
同埋我會覺得如果你部ipad 真係壞咗或者需要一部ipad 嘅話 咁買呢部都係唔錯嘅選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞