D女人gel甲真係好撚柒 點解咁鍾意gel?

154 回覆
68 Like 19 Dislike
上面兩張都恐怖。係最下低嗰張叫最正常。因為唔會留長。其實指甲唔應該留長,平就最靚。
彈琴都係。基本上玩樂器同洗頭都唔可以gel。
樣靚身材正,打扮女性化,化咗妝,只係冇gel甲。 咁正嘅女我唔信你唔狗衝
多謝巴打示範左我最尾個句
Gel甲既起源可以由一個牙醫為左改善老婆咬指甲既壞習慣而開始有既
主要既gel甲有分三種
甲型長度全部都可以自己決定
你講咩太后個啲係歐美比較流行既長甲 要另外用膠做extension
如果日韓台港黎講 大部份女仔都只會用返自己真甲去做gel甲 款式都係簡單清新為主
同搽指甲油無乜分別

你心目中既gel甲

事實上大多女仔做既gel甲
如果條女個樣係靚身材係靚根本就唔使靠呢啲嘢
認同, 簡簡單單一種顏色就好, 搞到五顏六色好古怪
無咩靠唔靠既
有時整指甲都係氹自己開心
我自己整完靚款都會成日望
因為細個成日咬手指同埋搣指甲搞到啲指甲生到又細塊又柒先走去gel甲
如果自己個樣係靚,照下塊鏡見到自己咁靚都會開心啦。使乜靠呢啲
人地要做清泉
同感X1000
聽FRD講話係覺得自己D指甲本身唔靚"女仔覺得要女紅色反晒光D指甲先叫靚,所以GEL甲遮醜.
on99
真係對牛彈琴咁
不過算啦 唔中意既人點講都唔會說服到架啦
以前彈結他,整左甲會花晒禁唔到Chord
而家嫁左人,洗一次碗/煮飯指甲係咁先
加上整完gel 甲本身指甲會好脆弱好易斷,又黃
為左想keep住就不停整,惡性循環
又貴
我男人講過鍾意我搽返少少指甲油,我同佢講佢肯煮飯洗碗我個個星期唔同款都得
跟住佢就收左皮無再提過
on99係咁講靠乜靠物gel甲為左溝仔咩
咁係樣靚就唔洗染髮,係樣靚就唔洗襯衫,係樣靚就唔洗修眉,係樣靚就唔洗保養?
要做清泉我就直頭唔撚講我搽指甲油啦
nude色 好靚
其實本來大部分男人都唔鍾意女人gel 甲
最多都係接受搽下啲透明or 粉色指甲油
絲打們都唔駛嘗試去說服而家啲gel 甲點點點啦
自己整完自己開心咪算
完全唔明你D LOGIC
其實gel次甲要幾錢到
成日gel好似好晒錢咁
靚女gel冇問題但肥婆gel見到好想嘔
其實絲打們講而家啲甲點點點唔係想你地話靚話接受,只係聽啲男人吹到九陰白骨爪咁就真係睇唔過眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞