D女人gel甲真係好撚柒 點解咁鍾意gel?

154 回覆
68 Like 19 Dislike
我反面覺得冇gel or 搽指甲油唔似女人
因為淫
咩事,搽指甲油但接受唔到gel甲
我當你覺得啲指甲又長又花好核突,咁其實gel甲都可以gel短甲淨色,甲形又可以修靚啲而且唔會咁易甩到一忽忽,亦唔怕揀錯指甲油而變黃甲
我講得核突梗係唔係講緊淨色個啲
我係想講有石個啲gel甲
sor講得唔清楚
Diy 舒服d
百貨應百客,就係咁簡單
事實上依家仲有幾多人會整有石個啲
好多都係簡單畫下花就算
而且gel甲本身係有功能性可以改善指甲問題
不過係連登講gel甲就同講日本男性髮型一樣
仲停留係上個世紀
基本上你日日洗頭沖完涼出黎,啲指甲罅乾淨到癲你話平時消毒,濕紙巾嗰啲又唔係抹唔到
同埋真係想知你知唔知gel甲係咩黎,唔係痴塊假甲片上去啵,何來真假甲中間有空隙
咪同搽指甲油一樣,只係搽完曬完啲gel會變硬咁解,貼服到乜咁
如果
女仔A gel甲 同
B 咬甲習慣 甲床咬到勁短
你就會知點解了
呢啲係啲美甲舖做假甲黎做練習/做樣版比人睇,你試下出去有間美甲舖咁幫人痴上去當gel甲,實比人封舖啦屌
而家日本/韓國藥妝店係有賣呢啲假甲片比人痴,賣點係方便。但呢啲就唔叫係gel甲,同埋就真係會痴塵有罅隙啦。
我諗呢位巴打有少少誤會咗 啲舖頭純粹係油喺啲假指甲上面做display
Gel甲其實同搽指甲油差唔多,不過用嘅指甲油同top coat會唔同,搽完照燈好快就乾,仲可以last好耐
因為我係玩過一次假甲片既恆常gel甲撚
我知但亦唔介意男人覺得醜,始終靚唔靚係各花入各眼,但好唔想大家對gel甲有誤解
Gel開就會gel
m
Gel甲唔係太后嗰種咩?
真係幾核突下喎
九陰白骨爪
原來係呢啲
靚喎
估唔到大家覺得呢啲款唔靚
上面嗰款french nails好classy,修得靚靚地比較啱返工
下面嗰款幅相個Model隻手可能同個指甲嘅顏色對比太大,其實我應該係想表達嘅係nude色而唔係實嘅白色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞