任何人無合法辯解而管有煽動刊物,即屬犯罪

198 回覆
42 Like 136 Dislike
其實97 amendment 將女皇轉左做中國 or 港府=23條
成個lihkg 拉晒都得
引起對香港司法的憎恨、藐視或激起對其離叛

注意⚠️
司法 ≠ 執法
司法係法院
執法係警犬
法治已死呀我犯法啦
依單會係新萬能key
全部香港人一齊坐,一起進監倉食大鑊飯
即刻買本保衛中大戰先
六四冇死人
到底「意圖」係點prove,解剖人地個腦
引起對 警犬既憎恨、藐視或激起對警犬的離叛係無罪的
警犬法律上只係政務司(行政)既狗
控方話你有就有
你一日係佢制度入面,佢有心搞你大把方法啦
唔好再諗住走精面,話點告得入,事實上佢真係入左你,香港人都唔會吹得佢漲
唔止連登,仲有紅登、膠登,以及所有黃色kol。
其實,班警引用有女皇字眼既法例,應該幫佢地向大陸宣傳一下。
noted
原來本身有23條類似嘅嘢 英國佬當年都係仆街
現階段可唔可以JR話呢條法律違憲?
第9條 (2) 列舉出四種豁免情況

(a) 顯示女皇陛下在其任何措施上被誤導或犯錯誤;或
(b) 指出依法成立的香港政府或香港憲制的錯誤或缺點,或法例或司法的錯誤或缺點,而目的在於矯正該等錯誤或缺點;或
(c) 慫恿女皇陛下子民或香港居民嘗試循合法途徑促致改變在香港的依法制定的事項;或
(d) 指出在香港不同階層居民間產生或有傾向產生惡感及敵意的事項,而目的在於將其消除。

又唔higlight 埋呢幾種
btw,咁講法藍絲同何議員都要拉啦
警法合一情況下,班狗話你有就有
我想知「襲擊女皇陛下」可以點解釋
法例只係當權者工具,佢要搞你實有一條啱用

根本而家就係拉左你先,然後再搵一條啱用嘅條例黎控告你。 最恐怖係沒收你部電話,好容易就做到入屋搜查,根本係查緊你段人生過往究竟犯咗咩法
引起或加深香港不同階層居民間的惡感及敵意
林奠坐得未
當年英國佬立法嘅目的係對付左仔。
今日港共係要對付所有香港人。
林奠都拉得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞