任何人無合法辯解而管有煽動刊物,即屬犯罪

198 回覆
42 Like 136 Dislike
(b) 指出依法成立的香港政府或香港憲制的錯誤或缺點,或法例或司法的錯誤或缺點,而目的在於矯正該等錯誤或缺點

正喎
變相辱警罪
(e) 引起或加深香港不同階層居民間的惡感及敵意

林鄭拉得
2 日前我POST左呢樣野,當時你地就唔理,而家我燈中左,法治已死!

【警世】就算政府立唔到23條,修訂另一條罪都可以玩死我地!
https://lih.kg/1939442
義勇軍進行曲
電子刊物
支那國歌
(e) 引起或加深香港不同階層居民間的惡感及敵意;或
(f) 煽惑他人使用暴力;或
(g) 慫使他人不守法或不服從合法命令。

藍屍中晒喎
大家係時候逐隻藍屍起底 再報撚晒案
繼緊急法又比佢搵多條惡法
2 日前我POST左呢樣野,當時你地就唔理,而家我燈中左,法治已死!

【警世】就算政府立唔到23條,修訂另一條罪都可以玩死我地!
https://lih.kg/1939442
不如話呼吸都犯法呀笨
所有文宣,不論實體與否。
(b) 指出依法成立的香港政府或香港憲制的錯誤或缺點,或法例或司法的錯誤或缺點,而目的在於矯正該等錯誤或缺點;或
咁師兄係好波 但理左都唔會影響到
只針對反政府人士。
依加個女蝗係咪指緊柒婆

你係香港人就係原罪。
23條街站啲洗腦文宣真係....
"罵共產黨 唔會犯法"
逃犯條例:"無犯法 唔會引渡返大陸"

活生生例子已經係最好証明
-李旺陽失明 企住地下上吊?
-桂民海因在中國犯交通意外,而在泰國被拘捕回中國, 之後又變左間諜罪重判?
-肖建華喺香港四季酒店被中共特務捉返大陸
-維權律師王全璋 顛覆國家政權?

宜家已經唔講法律, 立左廿三條會變成點
大陸更加唔洗講 湖南條友post相要中國有選舉 李克強同習近平下台, 處決死刑(看守所被監生打死)
係!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞