柴灣新翠花園 定 小西灣藍灣半島

148 回覆
27 Like 8 Dislike
藍灣好住 樓下有廣場好方便
點解你唔係叫藍灣金城武
順口啲
大家講到新翠得地鐵咁,其實小西灣除咗788之外,全部都要經新翠😂

其實柴灣都係得杏花,藍灣同新翠諗得過,冷門少少就高威同灣景園。
至於居屋就康翠樂翠同山翠,康翠成交量仲勁過新翠。
咩價位
南灣無撚敵
點解冇人講藍灣個平台好大陣狗屎味
你會唔會搞錯咗6樓平台同垃圾房嗰層呀
俾人話我係經紀呀 自己去睇啦
印象都係800萬兩房 1000萬三房咁上下
好多巴士喎 出老銅勁快
老牌屋苑通常成交量會低啲, 業主通常冇壓力換樓
789都唔經,重點好多車小西灣都係頭站,
新翠其實唔近巴士站啦
杏花唔叫柴灣啦?
柴灣屋苑式私人樓熱門係藍灣同新翠、高威閣,
單棟都諗既,其實泳池果邊果幾棟成交都多既
諗灣景不如諗新德...新鴻基好野黎,同新翠兩房一樣積。
居屋黎講...康翠樂翠同山翠 覺得都麻麻...
山翠 遠、唔方便、積唔係靚
樂翠 個位好麻麻、但大同埋較平
康翠 鼠患問題好嚴重 , 大過貓既老鼠好多...個商場....
行去地鐵站條路又差又唔係近....巴士選擇又唔夠小西灣多
居屋 柴灣黎講我覺得係怡翠 同 富欣 比較好
怡翠向柴灣公園景好靚嫁
富欣就係小西灣入面 居屋我覺得最好。
講返藍灣同新翠 , 管理費就新翠平
藍灣向海 買入時檢查埋玻璃 樓下商場麻麻地啦
叫做有間百佳 , 但冰鮮肉類係唔掂 ,
有幾間食肆 , 有間759 ,HKTVMALL
咁大個商場黎講我覺得係經營不善
新翠 , 之前維修過 , 如果想買 ,
自己睇下有一個幾麻煩問題存在既...有關「水」
不過地鐵上蓋幾個賣點係幾正。

利申: 柴灣人
以前成日出入小西灣,溫提大家,個度勁大風,一個三號風球相等於市中心八號風球既威力。真實經驗。
如果著緊區內治安,好肯定答你,柴灣比較雜,小西灣民風淳樸,鄰居見面都打招呼。
事實上,藍灣半島離開堆填區直線距離,同康城相差不遠。
將來如果137堆填區可以發展,最想有渡輪可以坐過去藍灣半島。長遠計最好有條橋啦…
當時少數樓宇,保安會同你預先襟lift, 你唔可以自己上其他樓層。當然依家common啦
港島東近海基本上都係咁
藍灣杏花邨鯉景灣都係好誇
買得起呢個境唔洗討論新翠啦
其實差唔多都係1000萬到
依家個市咁差 有機會做到8成按揭極限上車
十年前已經冇味喇
788 789 8P
全部唔洗半粒鐘直達核心帶,你慢慢小巴去柴灣杏花邨站
比起筲箕灣/北角海皮 小西灣叫好清新嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞