柴灣新翠花園 定 小西灣藍灣半島

148 回覆
27 Like 8 Dislike
係去尖咀好煩, 789金鐘轉狗鐵
118紅磡落行5分鐘到尖東
尖東唔同啦, 講緊尖沙咀廣東道果頭
788農行落搭天星
怕打風唔好住藍灣
朋友住唔係好高層
山竹果次爆曬玻璃
真係好似災難片咁慘
小西灣+翠灣邨算係港島區少有嘅巴士快過地鐵成倍嘅區
樓下就係總站
總站又有小巴出地鐵站
我會揀 藍灣
多野食d。起碼富欣果邊好多茶仔
利申窮撚兩邊都無錢買
岩岩買左藍灣半島
藍灣半島樓齡比較起新翠新
藍灣廣場有哂基本要有的商店 比較方便
簡單講句 你想買包米 新翠商場幫唔到你 你要行去永利
街市都有唔同 藍灣行大約十分鐘 到本灣街市 會靚d 不過買野會比柴灣貴少少
識坐巴士 藍灣有總站 118紅磡 788中環 789灣仔 住開柴灣就知巴士係快過地鐵好多
講投資價值我都覺得藍灣會好d
樓齡係一個好需要考慮的因素
留意返 新翠又好 藍灣都好 某d單位會望到墳景
好影響投資價值 同銀行估價 你簽臨約之前一定要做左個價先
我最近兩個月 差唔多睇哂藍灣d盤咁濟
有間兩房減左落黎都幾抵 個則又靚
你可以去望下 如果有需要可以留個個經紀電話俾你
兩邊都買得起梗係藍灣 本身都唔同grade 一個有全海景 一個望樓/路軌
新翠唔差 但上蓋盤黎講比較雞肋 搭巴士仲快過地鐵出去 除非去綠/紫線
藍灣正好多, 巴士係好方便。
全海景但打風日子一定要貼膠紙係玻璃到
藍灣有會所都已經贏咗
係濕鳩呀
出尖咀,788/789是但一架黎就上,出到中環/金鐘轉鐵,30分鐘左右就到
你就係個經紀
唔係呀 不過我傾到半佣都幾好
經紀依d社會寄生蟲 跟本唔值咁多人工
根本
對 20分鐘到金鐘中環 地鐵都唔得
藍灣半島真心高汁
起過果邊返工
景靚 空氣都交通都好過柴灣
新翠
夠錢既梗係藍灣啦
新翠人流咁雜
藍灣就可以自成一區, 樓下商場百佳,759, 12蚊店 都有...生活用品唔成問題,
巴士線更加係一流, 788,789 唔太塞既話10分鐘多d就中出灣仔過海就118p weekend 返工時段 / 118
藍灣去觀塘/九龍灣應該點搭?
不如你試完再話我知有幾唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞