柴灣新翠花園 定 小西灣藍灣半島

148 回覆
27 Like 8 Dislike
無地鐵 = 唔方便? 其實唔係地鐵站上蓋, 就算你果區有地鐵都唔方便得去邊
長沙灣打後,香港仔,西環至堅尼地城,成個新界,如果你要係呢幾個地方打滾, 咁我都可以講係好唔方便。

但係市區人黎講quarry bay (82X), 銅鑼灣(8P), MK(118/P), 灣仔至上環(789&788)無可能唔方便,基本半粒鐘至9個字一定到到。

最重要係有位坐, 真係好緊要

利申:小西灣大
藍灣個巴士站o係入面, 出街落雨基本上上到巴士已經達左陣
幾錢?
800萬到掛 我聽親都係移民
新翠吧...同樣價錢大d wo
幾人住?
新翠一落樓下就地鐵 邊撚到有得比
藍灣一落樓下就巴士總站
咁講真 講方便我認為地鐵方便好巴士好多好多
一定係新翠
港島 雖然話罷搭黨鐵
但無黨鐵哩個後備方案
始終差好遠
小西灣小巴出柴灣地鐵都係5-10分鐘姐
藍灣半島個景可以係咁 新翠唔知睇唔睇到
除左無地鐵 樣樣都好方便
出中環 cwb 乜都有
搭小巴出番mtr
不過如果出中環 cwb 旺角 我都係搭巴士 方便好多
靚係靚
但人地負唔負擔到,幾多個人住都無講
其實都好難幫佢揀
有幾唔方便
長沙灣唔想煩坐118, 想快就789轉地鐵
香港仔都係789金鐘轉地鐵
西環唔計朝早有車, 坐788到中環轉5x/18p
我入大西北要快坐788上環轉巴士都係一個鐘多啲
最重要係自從整完中環繞道後落中環只需要15-20分鐘
最唔方便只可以話係去東九龍觀塘區

利申返灣仔9點上車, 9點10分落車
平時去開ge 地方半粒至45分鐘內, 所以over 呢個時數我就會當係唔方便。

可能真係坐開快車竉壞左
想四個人住, 其實現金暫時唔多, 2-3百萬
屋企人返工就係觀塘同九龍塘
夏天一陣陣臭味又點計
對面係將軍澳堆田
近明報個邊又有個躉船回收垃圾站

打風又吹到正
點會有味, 隔咁遠, 你住過未架?

垃圾站有個球場隔住

打風度度都食啦 無杏花咁近海添
佢應該無
788/789
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞