警察:被捕者高學歷,低判斷力

590 回覆
98 Like 3117 Dislike
九唔搭八 警察生活圈子得警局同警察,眼界仲低
外國治安幾差
- 香港都係,鄉黑藍絲當街打人,黑警包庇

政府做嘢無效率
- 撤回撤咗扭扭擰擰搞咗大半年;買口罩又on9買唔到;封關封啲唔封啲,又比十幾日人入嚟先封。唔只無效率,直頭廢呀

警察當街講粗口、態度傲慢
- 冇錯呀,有哂直播,爛口過爛仔
佢地連字都寫錯呀救命
人云亦云
雲乜野
乳暈我就識
啱啱先睇完杜汶澤笑鳩余文樂嗰集
睇到個po即刻諗起嗰句「阿仔教老豆屌閪」
死差狗弱智就係弱智,硬係中意衝出嚟柒
吃不到的葡萄
得喇得喇,叻喇叻喇
全撚部高學歷都係廢青,你地毅進仔就最撚醒

射得出未?
On 9
就係返過大陸先唔信大陸
明咩係文革化未
On9狗
只係一班為黨做壞事既高薪恐怖分子
未有反送中同傘運之前,我個警察親戚都好鍾意話人:讀書讀屎片、越讀越懵,當時已經覺得佢哋對自己嘅低學歷好自卑,要靠呢啲說話嚟打飛機仔
究竟要幾低判斷能力先會得出呢個結論
廢老: He is speaking our language! He is the messiah!!!

黎你搵10隻黑驚
睇下DSE總分加埋有冇我高
DSE都考唔掂有咩資格評論人地學歷
所以打大學咪咁興奮囉
佢唔係評論人哋學歷,係評論人哋判斷力
DSE10分都無智商睇怕唔高得去邊
學歷同判斷力會有一定positive correlation
因為higher education例如大學會用到
至於讀唔到大學讀yijin就
中共技倆
拉一派打一派
一批淨拉 一派打獲金 然後內鬥
鳩毛未出嘅孫話呀爺唔識屌閪
更曾有被捕的中學生、大學生在警署落完口供,獲准保釋離開警署時,會帶點錯愕反問警員「出得去喇?都唔係『手足』講咁會被阿Sir打幾下、用槌仔揼!」

做咩亂落口供? 落完咪俾黑警砌生豬肉鳩告囉
亦少去其他國家,實地了解外國治安幾差、政府做嘢無效率、警察當街講粗口、態度傲慢,佢哋喺網絡世界只片面睇到人哋國家嘅好,唔感受香港嘅好

自己眼光狹窄成咁仲有面話人眼光狹窄
低學歷嘅通常都冇咩自知之明
廢老:屌~都話啲黃絲,高分低能,拿,你睇下警察都係敢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞