單拖去巴塞隆拿之旅

118 回覆
29 Like 1 Dislike
單機怕唔怕比人老笠

單機係指相機定單人
相機我長掛a7ii+2470 好安全

人就我用左個跑步用的腰包放錢放卡 唔用銀包
褲袋最多放50蚊 同最好用有拉鏈的褲

袋就我用左d 扣扣住拉鏈位
其實你自己都難拿 就無人偷到你野

如果佢有計畫老笠就無計 只可以有自信d
一眼關7好重要 有時你太留心行地圖同電話 就比人做目標
我通常去完一個地方 就睇定下個地方點去先離開

仲有其實巴塞隆拿我感覺由荃灣玩到去旺角咁簡單
全部地鐵附近
唔好去米拉之家呀

Why?

對藝術/建築無興趣就會咁
但我鐘意睇建築物同影相 所以覺得ok
仲有高弟系列呢指引同配套做得幾好
引到好多人去
My dream

心動不如行動 ($$$$$)
我諗都諗左幾年呀 仲有儲錢
但你去完會覺得非常值得 同 會想下次再自己去旅行
巴打覺得巴塞玩4日3夜夠唔夠?

利申:book唔切巴塞波飛,所以應該唔會起魯營

睇邊場 祖記應該難 下場主場對華倫應該前2日訂都訂到

4日3夜其實都夠 可以望望上小小我岩岩覆左個巴打我的建議行程
留個靚名
樓豬最後list下你點買波飛同使左幾錢

我上巴塞個網買 有晒邊個位 分晒幾錢
我果張就中間右小小咁 價錢就買左162歐
2月己經買定
但聽之前巴打講 唔係大賽事可以前一日買都得 但位就可能9小小
洗費方面
機票2月買左約6000(但8月果時睇唔洗4千)
酒店2月訂 用左約5900(住dv apartament)7晚
我都推介呢間 離魯營十分鐘 同去其他景點地鐵都只係10-15分鐘車程
join kkday 去蒙特塞拉特山local tour 用左600

唱左2000歐羅 預用1500歐

高弟系列入場費 最小23歐1個
連車連洗連買野 果到用左200歐(1700蚊到)
巴塞產品方面 買左接近3千蚊野
足球 衫 外套 毛巾 被 頸巾 濕星野 書 等等
食方面
食左14-16餐法包(早/午)約5-6歐1餐
無咩好選擇。。。
西班牙飯paella 食左4餐 12-18歐都有食過
車費方面
地鐵/巴士可以買10程卷 9.95歐1張 2邊都用得
因為地鐵/巴士平時一程都2。15歐

大約都係咁

哇,入個場都23歐
食野洗唔洗比tips?

巴打好有錢
巴打覺得巴塞玩4日3夜夠唔夠?

利申:book唔切巴塞波飛,所以應該唔會起魯營

睇邊場 祖記應該難 下場主場對華倫應該前2日訂都訂到

4日3夜其實都夠 可以望望上小小我岩岩覆左個巴打我的建議行程

唔睇祖記岩啦

睇佢大炒垃圾巴咩
聖家堂walkin都有得睇?
我見隔離post話要book
樓豬去左邊?上水啦
聖家堂walkin都有得睇?
我見隔離post話要book

樓主巴打係前頁提左要3日前book. 唔book walkin可能會無飛,就算有都唔會有即時入場飛。到時係出面等多1\2小時先有得入場,仲浪費時間
想請敎樓主啲西甲波飛可唔可以walkin 買或者直接上球會官網買?thz
因為我見啲戲碼唔強既波好多時都有空位
坐完18個鐘飛機岩岩到家 訓教先 聽日一定出!
聖家堂最好上網book咗先 有得揀時間之外又唔洗再排餐死
between魯營睇波氣氛真係一流
留名先
黎緊五月頭去巴塞 留個名先
係巴塞住緊 留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞