單拖去巴塞隆拿之旅

118 回覆
29 Like 1 Dislike
離開歌劇院 行左陣市集 就開始去附近的地標
-凱旋門
-巴塞隆拿的凱旋門
Como te la must
Lm
回家吧
淨係去左bcn?
5月會有3日係bcn 有咩地方係必去?而家剩係諗住去沙灘 球場 教堂
Lm
單機怕唔怕比人老笠
巴打我聽日都去睇皇蘇
-巴塞隆拿的凱旋門

好靚
唔好去米拉之家呀

Why?
Day 2 11/4
一早起身就去加泰廣場出發
食左個ham+芝士包 加杯奇怪的朱古力

今日主要都係加泰廣場+巴塞主教堂+海上聖母馬利亞教堂+畢加索美術館+聖卡德琳市場+加泰音樂廳
其中一站最奇待係 主教堂附近間舊酒吧bar brusi

樓主 我一月去嗰陣 都有食過呢間既早餐 杯朱古力係勁撚濃 好似食緊兩排溶左既朱古力咁
岩岩參觀完球場 一陣再打

正啊

每次有巴打現場睇波,巴塞都大勝

我12月去睇左主場打愛斯賓奴 4-1大勝

我12月去睇左主場打愛斯賓奴 4-1大勝

好想去
巴打自爆咗

剪影果張?所以我話識的唔好相認

眼鏡
樓豬最後list下你點買波飛同使左幾錢

潛左2日水 一陣開始回覆同繼續
My dream

我上巴塞個網買 有晒邊個位 分晒幾錢
我果張就中間右小小咁 價錢就買左162歐
2月己經買定
但聽之前巴打講 唔係大賽事可以前一日買都得 但位就可能9小小
洗費方面
機票2月買左約6000(但8月果時睇唔洗4千)
酒店2月訂 用左約5900(住dv apartament)7晚
我都推介呢間 離魯營十分鐘 同去其他景點地鐵都只係10-15分鐘車程
join kkday 去蒙特塞拉特山local tour 用左600

唱左2000歐羅 預用1500歐

高弟系列入場費 最小23歐1個
連車連洗連買野 果到用左200歐(1700蚊到)
巴塞產品方面 買左接近3千蚊野
足球 衫 外套 毛巾 被 頸巾 濕星野 書 等等
食方面
食左14-16餐法包(早/午)約5-6歐1餐
無咩好選擇。。。
西班牙飯paella 食左4餐 12-18歐都有食過
車費方面
地鐵/巴士可以買10程卷 9.95歐1張 2邊都用得
因為地鐵/巴士平時一程都2。15歐

大約都係咁
淨係去左bcn?
5月會有3日係bcn 有咩地方係必去?而家剩係諗住去沙灘 球場 教堂

魯營 如果睇波連參觀同行下周圍都1日
沙灘半日 可以行埋海旁
教堂我行左7/8個
高弟建築(米拉之家/巴特羅之家/聖家堂/桂爾公園)
呢到預一個起碼行2-3個鐘 聖家堂同桂爾公園一定要提前3日訂飛

我提意行埋蘭布拉大道
有好多市集,中間有2間教堂 1個聖卡德琳市場 1個好撚靚的歌劇院

其實3日唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞